Woning kopen Kwintsheul

Plannen om een woning te kopen in Kwintsheul? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Zuid-Holland. In de omgeving bestaan er allerhande faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Verder is er vlakbij een mooi en rustig natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 45.956 huizen (68,6% koop, 31,1% huur). De gemiddelde verkoopprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €418.802. Op deze pagina blader je door het recente woningaanbod in Kwintsheul, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Zuid-Holland.
 • Er is een mix van starterswoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €308.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €418.802.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals restaurants, openbaar vervoer, scholen, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteWestland
PlaatsKwintsheul
Postcode2295
Netnummer0174 (+31174)
Inwoners (gemeente)110.375
Aantal huishoudens46.574
Aantal huishoudens met kinderen17.860
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen45.956
Aantal koopwoningen34.676
Aantal huurwoningen11.280
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€308.000
Gemiddelde verkoopprijs€418.802
Gemiddeld gasverbruik1100 m3
Gemiddeld stroomverbruik3030 kWh

Woningaanbod Kwintsheul juni 2024

Onderstaand maak je kennis met het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als ligging, woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamersen andere eigenschappen zoals isolatie & en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook woningen die te koop staan in Hoogmade, Warmond, Wateringen, Voorburg en Leidschendam.

woning-te-koop-kwintsheul

Een appartement kopen in Kwintsheul

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, je vind ze veel in het centrum, zijn gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn vaak onderdeel van een VvE. Wat wel geldt: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 93 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 720 m3 gas en daarbij 2010 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Kwintsheul

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: geen garage en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 – 117 m2.
 • Het energieverbruik is circa 990 kuub gas en 3030 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Kwintsheul is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 en 127 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3210 kWh elektriciteit en 1200 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Kwintsheul

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 120 m2 & 141 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3750 kWh elektriciteit + 1470 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 – 193 m2.
 • Verwachting: er wordt 4530 elektriciteit (kWh) + 1940 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Kwintsheul

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer hij berekend heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Kwintsheul zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding komt tot stand door de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop te bevestigen. Gebaseerd op het biedbedrag, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen geld en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Kwintsheul

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Deze specialist kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Advies: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van een aantal factoren. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Kwintsheul en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Kwintsheul helpt je van A tot Z bij het vinden van een goede hypotheek. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.600 & €2.900. In onderstaande lijst bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Kwintsheul.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kwintsheul. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Kwintsheul

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Kwintsheul en net daarbuiten. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees op deze website ook alles over Hypotheken.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Kwintsheul kopen?

In en rondom de gemeente Westland vinden we circa 45.956 woonobjecten. Er zijn 34.676 (68,6%) koophuizen en 11.280 (31,1%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 120 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €308.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €418.802. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat houdt in dat het aanbod klein is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kwintsheul. De doorlooptijd van een woning is kort en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Kwintsheul?

Een huis in Westland kent een gem. verbruik van 1100 kuub gas en 3030 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (720 m3 aan gas en 2010 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1940 kuub gas en 4530 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Kwintsheul passen duurzame producten zoals dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Kwintsheul?

Deze omgeving kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente verblijven 110.375 personen in 46.574 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 14.385 eenpersoonshuishoudens, 14.329 huishoudens zonder kinderen en 17.860 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,34 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de vervolgstap begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Kwintsheul?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Kwintsheul bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.gemeentewestland.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 2295.

Plaats een reactie