Woning kopen Hoogmade

Ga je een woning kopen in Hoogmade? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Zuid-Holland. Op korte afstand vind je voldoende voorzieningen als winkels, OV en scholen. In aanvulling daarop tref je hier een park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente biedt 11.895 huizen (65,6% koophuis, 34,1% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €441.190. Op deze pagina bekijk je het beschikbare woningaanbod in Hoogmade, contactgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Zuid-Holland.
 • Je vind hier onder andere kleinere huizen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €329.000, de gemiddelde woningprijs is €441.190.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals sportclubs, winkels, openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
PlaatsHoogmade
Postcode2355
Netnummer071 (+3171)
Inwoners (gemeente)27.297
Aantal huishoudens11.671
Aantal huishoudens met kinderen4.300
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen11.895
Aantal koopwoningen9.686
Aantal huurwoningen2.209
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€329.000
Gemiddelde verkoopprijs€441.190
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Hoogmade februari 2024

Onderstaand vind je alle huizen die deze maand (februari 2024) te koop staan. Kies op basis van ligging, aantal kamers, bouwjaar, vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen additionele aspecten als isolatie en aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Warmond, Roelofarendsveen, Kwintsheul, Wateringen en Voorburg.

woning-te-koop-hoogmade

Aanbod appartement kopen in Hoogmade

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, je vind ze veel in het centrum, bijna altijd gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Niet vergeten: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een prettige ligging en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 95 m2.
 • Het energiegebruik is circa 710 m3 gas en gem. 2050 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Hoogmade

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 89 m2 & 108 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1050 kuub gas + 2870 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Hoogmade is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere kavel, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 96 m2 – 117 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3020 kWh elektriciteit en 1250 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Hoogmade

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 131 m2 – 141 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3560 kWh elektra & 1470 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 en 194 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4300 elektra (kWh) en 1880 gas (m3)afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Hoogmade

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat je weet wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Hoogmade Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Kijk goed of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Door middel van aankoopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Hoogmade

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze expert onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder vind je adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Hoogmade en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Hoogmade helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. De bank of adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.750 – €2.850. In de tabel hieronder verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Hoogmade.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hoogmade. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Hoogmade

De afgelopen periode (februari 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Hoogmade en daarbuiten. Belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer informatie over Annuïteitenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Hoogmade kopen?

In de gemeente Kaag en Braassem vind je ongeveer 11.895 woningen. Het gaat daarbij om 9.686 (65,6%) koopwoningen en 2.209 (34,1%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 128 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €329.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €441.190. De woningmarkt is krap. Dit betekent dat er niet veel aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hoogmade. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Hoogmade?

Een woning in Kaag en Braassem gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1220 m3 per jaar aan gas en 3080 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (710 m3 gas en 2050 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1880 m3 gas en 4300 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Hoogmade passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Hoogmade?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 27.297 inwoners in 11.671 gezinnen. Het gaat om 3.414 eenpersoonshuishoudens, 3.957 huishoudens zonder kinderen en 4.300 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,32 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Tevens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap begint het onderhandelen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan teken je het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Hoogmade?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Hoogmade laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.kaagenbraassem.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 2355.

Plaats een reactie