Woning kopen Warmond

Een woning kopen in Warmond? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Zuid-Holland. In de nabije buurt zijn er diverse faciliteiten als winkels en scholen. In aanvulling daarop vind je hier een bijzondere natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 16.286 woningen (65,1% koopwoning, 33,8% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €488.709. Op Woningassistent.nl blader je door het woningaanbod in Warmond, contactgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zuid-Holland.
 • Er is een mix van kamers, appartementen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €346.000, de gemiddelde woningprijs is €488.709.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals scholen, restaurants, kinderopvang, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteTeylingen
PlaatsWarmond
Postcode2361
Netnummer071 (+3171)
Inwoners (gemeente)37.440
Aantal huishoudens15.871
Aantal huishoudens met kinderen6.067
Gemiddelde huishoudensgrootte2,33
Aantal woningen16.286
Aantal koopwoningen12.110
Aantal huurwoningen4.176
Gemiddelde woonoppervlakte118 m2
Gemiddelde WOZ€346.000
Gemiddelde verkoopprijs€488.709
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Warmond mei 2024

Hieronder vind je het actuele woningaanbod van mei 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woonoppervlakte, woningtype, aantal kamers, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals energielabel of parkeermogelijkheden. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Roelofarendsveen, Oud Ade, Hoogmade, Kwintsheul of Wateringen.

woning-te-koop-warmond

Appartement kopen in Warmond

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en lagere woonlasten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 101 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 720 m3 gas en tevens 1950 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Warmond

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: een kleine achtertuin en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Waardevaste investering.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 119 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1020 kuub gas en daarbij 3000 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Warmond is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 & 126 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3220 kWh elektriciteit en 1260 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Warmond

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 127 m2 en 141 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3760 kWh elektriciteit + 1600 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 143 m2 & 202 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4600 elektra (kWh) + 2160 gas (m3) afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Warmond

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat je weet wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via websites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Warmond Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte zal dan worden samengesteld. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering te bevestigen. D.m.v. de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaars in Warmond

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een geschikte woning. Deze huis-expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand bieden wij gegevens van taxateurs en makelaars in Warmond en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Warmond geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 & €2.850. In de volgende weergave bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Warmond.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Warmond. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Warmond

Deze maand (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Warmond en in de buurt. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Lineaire hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Warmond kopen?

In deze gemeente Teylingen bestaan er circa 16.286 woningen. De verdeling is als volgt: 12.110 (65,1%) koopwoningen en 4.176 (33,8%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 118 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €346.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €488.709. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat wil zeggen dat er niet veel aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Warmond. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Warmond?

Een woonhuis in Teylingen kent een gem. verbruik van 1120 m3 aan gas en 2950 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (720 m3 gas en 1950 kWh stroom. Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2160 kuub aardgas en 4600 kWh stroom). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Warmond passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Warmond?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente verblijven 37.440 inwoners in 15.871 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 4.871 eenpersoonshuishoudens, 4.933 huishoudens zonder kinderen en 6.067 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,33 personen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Warmond?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Warmond plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.teylingen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 2360, 2361, 2362.

Plaats een reactie