Woning kopen Nijeholtwolde

Ga je een woning kopen in Nijeholtwolde? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Friesland. In de omgeving heb je toegang tot diverse dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Tevens geniet je hier ook van een prachtige natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 11.757 woningen (64,6% koopwoning, 35,2% huur, particulier en woningcorporaties). De woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €318.872. Op Woningassistent.nl tonen wij het huidige woningaanbod in Nijeholtwolde, gegevens van NVM-makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Friesland.
 • Je vindt hier een goede mix van benedenwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €211.000, de gemiddelde huizenprijs is €318.872.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals restaurants, natuurgebieden, scholen, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsNijeholtwolde
Postcode8488
Netnummer0561 (+31561)
Inwoners (gemeente)25.914
Aantal huishoudens11.356
Aantal huishoudens met kinderen3.782
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen11.757
Aantal koopwoningen10.409
Aantal huurwoningen1.348
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€211.000
Gemiddelde verkoopprijs€318.872
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik2900 kWh

Woningaanbod Nijeholtwolde juni 2024

In het schema hierna verstrekken we optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, aantal kamers, vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, liggingen andere eigenschappen zoals energieprestaties en aanwezigheid van een garage. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook het huizenaanbod in Slijkenburg, Akkrum, Nijelamer, Oldelamer of Munnekeburen.

woning-te-koop-nijeholtwolde

Aanbod appartement kopen in Nijeholtwolde

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, hebben lage stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Maar let op: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, vaak is er een gedeelde tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Goede ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 65 m2 & 98 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 850 m3 gas en gem. 1760 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Nijeholtwolde

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 – 117 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1140 kuub gas en 2360 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Nijeholtwolde is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 88 m2 en 112 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2420 kWh stroom & 1240 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Nijeholtwolde

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 133 m2 en 155 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2680 kWh elektriciteit & 1290 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 en 204 m2.
 • Verwachting: er wordt 3620 stroom (kWh) + 1810 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Nijeholtwolde

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als het duidelijk is wat je kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Nijeholtwolde Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Loop na of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Op basis van het biedbedrag, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaars in Nijeholtwolde

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze specialist zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel tref je gegevens van taxatie experts en makelaars in Nijeholtwolde en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Nijeholtwolde geeft advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Deze expert kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 – €2.900. In de tabel hieronder check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Nijeholtwolde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nijeholtwolde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Nijeholtwolde

In juni 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Nijeholtwolde en omliggende plekken. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Makelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost een woning in Nijeholtwolde kopen?

In de buurt van de gemeente Weststellingwerf vind je ongeveer 11.757 woonhuizen. Er zijn 10.409 (64,6%) koophuizen en 1.348 (35,2%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 145 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €211.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €318.872. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nijeholtwolde. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Nijeholtwolde?

Een huis in Weststellingwerf verbruikt gemiddeld 1430 m3 gas voor verwarming en warm water en 2900 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (850 kuub gas en 1760 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is verbruikt de meeste energie (1810 kuub aardgas en 3620 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Nijeholtwolde passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Nijeholtwolde?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 25.914 inwoners in 11.356 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 3.638 eenpersoonshuishoudens, 3.936 huishoudens zonder kinderen en 3.782 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,24 personen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Hierna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Een koper gevonden? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Nijeholtwolde?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Nijeholtwolde bouwen of laten bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.weststellingwerf.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 8488.

Plaats een reactie