Woning kopen Munnekeburen

Een woning kopen in Munnekeburen? Het is een heerlijke plek in de provincie Friesland. In deze levendige buurt heb je allerhande voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Tevens kan je hier genieten van een prachtige natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 11.757 woningen (64,6% koop, 35,2% huur). De gemiddelde transactieprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €318.872. Op Woningassistent.nl blader je door het actuele woningaanbod in Munnekeburen, namen en adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Friesland.
 • Het aanbod is heel divers met kleinere huizen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €211.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €318.872.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals winkels, scholen, openbaar vervoer, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsMunnekeburen
Postcode8485
Netnummer0561 (+31561)
Inwoners (gemeente)25.914
Aantal huishoudens11.356
Aantal huishoudens met kinderen3.782
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen11.757
Aantal koopwoningen10.409
Aantal huurwoningen1.348
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€211.000
Gemiddelde verkoopprijs€318.872
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik2900 kWh

Woningaanbod Munnekeburen juli 2024

Bijgaand tref je optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Zoek op perceeloppervlakte, woonoppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, woningtype, liggingen relevante factoren als woninglabel & parkeermogelijkheden. Bel of mail de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Oldelamer, Nijelamer, Langelille, Scherpenzeel of Spanga.

woning-te-koop-munnekeburen

Aanbod appartement kopen in Munnekeburen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, gebouwd op centraal gelegen locaties, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en lagere woonlasten.
 • Woonoppervlak tussen de 69 m2 & 103 m2.
 • Het energiegebruik is circa 850 m3 gas en tevens 1760 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Munnekeburen

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 – 124 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1140 kuub gas & 2360 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Munnekeburen is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 97 m2 & 122 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2420 kWh stroom + 1240 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Munnekeburen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 124 m2 – 146 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2680 kWh stroom + 1290 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: ontzettend veel woonruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 154 m2 en 202 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3620 stroom (kWh) + 1810 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Munnekeburen

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat hij berekend heeft wat je kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Munnekeburen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding bereken je door te kijken naar de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van het huis af te handelen. Op basis van het bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Munnekeburen

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze woningdeskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een huis inschat op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand tonen wij adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Munnekeburen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Munnekeburen helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.950 – €2.650. In onderstaande lijst bieden we gegevens van financieel adviseurs in Munnekeburen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Munnekeburen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Munnekeburen

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Munnekeburen en direct omgeving. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Hypotheek oversluiten.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost gemiddeld een woning in Munnekeburen kopen?

In en rondom de gemeente Weststellingwerf registreren wij 11.757 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 10.409 (64,6%) koophuizen en 1.348 (35,2%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 145 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €211.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €318.872. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Je moet er rekening mee houden dat de keuzes zeer beperkt zijn en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Munnekeburen. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Munnekeburen?

Een huis in Weststellingwerf heeft een verbruik van gemiddeld 1430 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2900 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (850 m3 gas voor verwarming en warm water en 1760 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (1810 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3620 kWh electriciteit). Veel eigenaren van huizen te koop in Munnekeburen passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Munnekeburen?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 25.914 personen in 11.356 verschillende gezinnen. Er wonen 3.638 eenpersoonshuishoudens, 3.936 gezinnen zonder kinderen en 3.782 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,24 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Vervolgens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Munnekeburen?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Munnekeburen laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.weststellingwerf.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8485.

Plaats een reactie