Woning kopen Nijelamer

Wil je een woning kopen in Nijelamer? Het is een heerlijke plek in de provincie Friesland. In de buurt vind je diverse dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Bovendien is er vlakbij een groen park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er 11.757 huizen (64,6% koopwoning, 35,2% huurhuis). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €318.872. Op Woningassistent.nl bekijk je het actuele woningaanbod in Nijelamer, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €211.000, de gemiddelde prijs van een woning is €318.872.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsNijelamer
Postcode8487
Netnummer0561 (+31561)
Inwoners (gemeente)25.914
Aantal huishoudens11.356
Aantal huishoudens met kinderen3.782
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen11.757
Aantal koopwoningen10.409
Aantal huurwoningen1.348
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€211.000
Gemiddelde verkoopprijs€318.872
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik2900 kWh

Woningaanbod Nijelamer juni 2024

In ons overzicht blader je door het actuele woningaanbod van juni 2024. Filter eenvoudig op woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaar, ligging, aantal kamersen andere woningeigenschappen als CV-ketel of aanwezigheid van parkeerplaats. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook huizen te koop in Nijeholtwolde, Slijkenburg, Oldelamer, Munnekeburen en Langelille.

woning-te-koop-nijelamer

Appartement kopen in Nijelamer

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Niet vergeten: het is een relatief kleine woning, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en erg waardevast.
 • Woonoppervlak tussen de 62 m2 & 104 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 850 m3 gas en +/- 1760 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Nijelamer

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 84 m2 – 123 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1140 kuub gas en 2360 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Nijelamer is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 86 m2 – 131 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2420 kWh elektriciteit & 1240 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Nijelamer

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 133 m2 en 151 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2680 kWh stroom en 1290 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 en 205 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3620 elektra (kWh) & 1810 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Nijelamer

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl kan je woningen te koop in Nijelamer Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis rond te maken. Aan de hand van koopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen geld en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaars in Nijelamer

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Nijelamer en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Nijelamer geeft financieel advies en helpt bij alle zaken omtrent een hypotheek. De financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.800 en €3.250. In de opsomming hierna bekijk je adressen van financieel adviseurs in Nijelamer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nijelamer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Nijelamer

Recent (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Nijelamer en net daarbuiten. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer informatie over Hypotheekrente.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Nijelamer kopen?

In de hele gemeente Weststellingwerf vinden we circa 11.757 huizen. We maken onderscheid tussen 10.409 (64,6%) koopwoningen en 1.348 (35,2%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 145 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €211.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €318.872. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nijelamer. De doorlooptijd van een woning is kort en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Nijelamer?

Een woonhuis in Weststellingwerf gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1430 m3 per jaar aan gas en 2900 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (850 m3 gas en 1760 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1810 m3 per jaar aan gas en 3620 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Nijelamer passen duurzame producten zoals dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Nijelamer?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente zijn 25.914 inwoners in 11.356 verschillende huishoudens. Dit zijn 3.638 eenpersoonshuishoudens, 3.936 gezinnen zonder kinderen en 3.782 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,24 mensen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog de koopakte en de akte van levering via een notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Nijelamer?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Nijelamer zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.weststellingwerf.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 8487.

Plaats een reactie