Woning kopen Langelille

Wil je een woning kopen in Langelille? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Friesland. In en rondom deze plek zijn er veel voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. In aanvulling daarop ontdek je hier een groot natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 11.757 woningen (64,6% koophuis, 35,2% huur). De gemiddelde prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €318.872. Op Woningassistent.nl tonen wij het recente woningaanbod in Langelille, contactgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Je vindt hier een goede mix van benedenwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €211.000, de doorsnee verkoopprijs is €318.872.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals natuurgebieden, sportclubs, restaurants, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsLangelille
Postcode8484
Netnummer0561 (+31561)
Inwoners (gemeente)25.914
Aantal huishoudens11.356
Aantal huishoudens met kinderen3.782
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen11.757
Aantal koopwoningen10.409
Aantal huurwoningen1.348
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€211.000
Gemiddelde verkoopprijs€318.872
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik2900 kWh

Woningaanbod Langelille april 2024

Met onze woningzoeker ontdek je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van bouwjaar, ligging, vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamersen andere eigenschappen zoals energielabel & aanwezigheid van een bad. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Munnekeburen, Oldelamer, Scherpenzeel, Spanga of Nijetrijne.

woning-te-koop-langelille

Appartementen te koop Langelille

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, je vind ze veel in het centrum, in de regel gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 61 m2 – 102 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 850 m3 gas & 1760 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Langelille

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 84 m2 & 119 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1140 kuub gas en +/- 2360 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Langelille is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 89 m2 – 122 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2420 kWh elektriciteit + 1240 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Langelille

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 130 m2 – 145 m2.
 • Verwachting: er wordt 2680 kWh elektra & 1290 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 & 203 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3620 stroom (kWh) + 1810 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Langelille

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Langelille Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis af te ronden. Aan de hand van koopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Langelille

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Deze professional kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van vaste criteria. Zo’n taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel bekijk je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Langelille en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Langelille helpt je bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.600 & €2.650. In het schema hier tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Langelille.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Langelille. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Langelille

Deze maand (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Langelille en direct omgeving. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: BKR en leningen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Langelille kopen?

In de hele gemeente Weststellingwerf vinden we circa 11.757 huizen. We maken onderscheid tussen 10.409 (64,6%) koopwoningen en 1.348 (35,2%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 145 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €211.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €318.872. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat wil zeggen dat de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Langelille. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Langelille?

Een woning in Weststellingwerf verbruikt qua energie gem. zo’n 1430 kuub gas p/jaar en 2900 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (850 m3 per jaar aan gas en 1760 elektra (kWh). Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1810 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3620 kWh electriciteit). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Langelille passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Langelille?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 25.914 mensen in 11.356 gezinnen. Wat meer specifiek: 3.638 eenpersoonshuishoudens, 3.936 huishoudens zonder kinderen en 3.782 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,24 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. In de volgende stap moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Langelille?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Langelille plaatsen. Neem contact op met de gemeente (www.weststellingwerf.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 8484.

Plaats een reactie