Woning kopen Noordwolde

Jouw volgende woning kopen in Noordwolde? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Friesland. In de buurt heb je toegang tot verschillende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. In aanvulling daarop vind je in de directe omgeving een groot natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 11.757 huizen (64,6% koop, 35,2% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €318.872. Op dit woningplatform ontdek je het recente woningaanbod in Noordwolde, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Friesland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. starterswoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €211.000, de gemiddelde transactieprijs is €318.872.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals restaurants, sportclubs, scholen, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsNoordwolde
Postcode8391
Netnummer0561 (+31561)
Inwoners (gemeente)25.914
Aantal huishoudens11.356
Aantal huishoudens met kinderen3.782
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen11.757
Aantal koopwoningen10.409
Aantal huurwoningen1.348
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€211.000
Gemiddelde verkoopprijs€318.872
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik2900 kWh

Woningaanbod Noordwolde juli 2024

Hieronder tref je de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Maak een selectie aan de hand van aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakte, woningtypeen additionele aspecten als verwarming of en de aanwezigheid van een balkon. Bel of mail de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Boijl, Vinkega, Zandhuizen, Oosterstreek of Boschoord.

woning-te-koop-noordwolde

Aanbod appartement kopen in Noordwolde

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 99 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 850 m3 gas en 1760 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Noordwolde

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 – 115 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1140 kuub gas en gem. 2360 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Noordwolde is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 121 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2420 kWh elektriciteit + 1240 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Noordwolde

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 125 m2 – 152 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2680 kWh stroom en 1290 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 – 193 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3620 stroom (kWh) en 1810 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Noordwolde

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Noordwolde Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van de woning af te handelen. Op basis van aankoopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen geld en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Noordwolde

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Deze specialist onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel vind je gegevens van taxatie experts en makelaars in Noordwolde en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Noordwolde geeft financieel advies en helpt bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.700 – €2.600. In onderstaande lijst check je contactgegevens van financieel adviseurs in Noordwolde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Noordwolde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Noordwolde

Deze maand (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Noordwolde en daarbuiten. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Woonverzekeringen.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost een woning in Noordwolde kopen?

In en rondom de gemeente Weststellingwerf zijn er 11.757 woningen. We maken onderscheid tussen 10.409 (64,6%) koopwoningen en 1.348 (35,2%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 145 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €211.000 en de gem. verkoopprijs is €318.872. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit heeft als gevolg dat dat er maar weinig aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Noordwolde. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Noordwolde?

Een woonobject in Weststellingwerf heeft een verbruik van gemiddeld 1430 kuub aardgas en 2900 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (850 m3 gas en 1760 kWh elektra. Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1810 kuub gas p/jaar en 3620 kWh electriciteit). Veel eigenaren van huizen te koop in Noordwolde passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Noordwolde?

Deze buurt heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 25.914 personen in 11.356 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 3.638 eenpersoonshuishoudens, 3.936 gezinnen zonder kinderen en 3.782 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,24 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen of social media. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Noordwolde?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Noordwolde realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.weststellingwerf.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 8390, 8391.

Plaats een reactie