Woning kopen Vinkega

Jouw volgende woning kopen in Vinkega? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Friesland. In de nabije buurt heb je toegang tot meerdere dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Tevens vind je hier een prachtige natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 11.757 huizen (64,6% koophuis, 35,2% huur). De huizenprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €318.872. Op Woningassistent.nl bekijk je het beschikbare woningaanbod in Vinkega, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Je vind hier onder andere kamers, appartementen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €211.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €318.872.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals openbaar vervoer, scholen, winkels, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsVinkega
Postcode8393
Netnummer0561 (+31561)
Inwoners (gemeente)25.914
Aantal huishoudens11.356
Aantal huishoudens met kinderen3.782
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen11.757
Aantal koopwoningen10.409
Aantal huurwoningen1.348
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€211.000
Gemiddelde verkoopprijs€318.872
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik2900 kWh

Woningaanbod Vinkega juli 2024

In het schema hierna vind je optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Filter eenvoudig op aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, liggingen meer onderwerpen zoals verwarming en aanwezigheid van een garage. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook woningen die te koop staan in De Hoeve, Steggerda, Boijl, Noordwolde en Zandhuizen.

woning-te-koop-vinkega

Studio of appartement kopen in Vinkega

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, je vind ze veel in het centrum, vaak gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en je hebt weinig onderhoud. Vergeet niet: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 – 99 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 850 m3 gas en 1760 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Vinkega

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 & 120 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1140 kuub gas en gem. 2360 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Vinkega is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 en 129 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2420 kWh stroom + 1240 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Vinkega

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 127 m2 & 145 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2680 kWh stroom + 1290 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 140 m2 – 190 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3620 elektriciteit (kWh) + 1810 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Vinkega

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Vinkega Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Neem goed door of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. A.d.h.v. koopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Vinkega

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze persoon kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Vinkega en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Vinkega geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.800 en €2.600. In de opsomming hierna tref je gegevens van financieel adviseurs in Vinkega.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vinkega. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Vinkega

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Vinkega en net daarbuiten. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Opstalverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost nu een woning in Vinkega kopen?

In de gemeente Weststellingwerf zijn er ruim 11.757 woningen. Hierbij spreken we van 10.409 (64,6%) koopwoningen en 1.348 (35,2%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 145 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €211.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €318.872. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat houdt in dat het aanbod klein is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vinkega. Woningen staan kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Vinkega?

Een huis in Weststellingwerf verbruikt gemiddeld 1430 m3 aan gas en 2900 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (850 m3 gas en 1760 elektra (kWh). Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1810 m3 aan gas en 3620 kWh stroom). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Vinkega passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Vinkega?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 25.914 mensen die we kunnen onderverdelen in 11.356 verschillende gezinnen. Er wonen 3.638 eenpersoonshuishoudens, 3.936 huishoudens zonder kinderen en 3.782 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,24 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor de koopakte en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Vinkega?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Vinkega laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.weststellingwerf.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 8393.

Plaats een reactie