Woning kopen Boschoord

Jouw volgende woning kopen in Boschoord? Het is een gezellige plaats in de provincie Drenthe. In de buurt vind je uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Verder kan je hier genieten van een schitterende natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 8.553 woningen (74,3% koop, 25,6% huurwoningen). De woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €386.678. Op deze pagina bieden wij het laatste woningaanbod in Boschoord, namen en adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Drenthe.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleine appartementen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €278.000, de gemiddelde prijs van een woning is €386.678.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals scholen, openbaar vervoer, kinderopvang, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteWesterveld
PlaatsBoschoord
Postcode8387
Netnummer0561 (+31561)
Inwoners (gemeente)19.460
Aantal huishoudens8.728
Aantal huishoudens met kinderen2.570
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen8.553
Aantal koopwoningen7.744
Aantal huurwoningen809
Gemiddelde woonoppervlakte190 m2
Gemiddelde WOZ€278.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.678
Gemiddeld gasverbruik1600 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Boschoord juli 2024

In het schema hierna verstrekken we het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, vraagprijs, aantal kamers, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakteen relevante factoren als duurzaamheid of aanwezigheid van een garage. Bel of mail de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Oosterstreek, Zandhuizen, Doldersum, Wilhelminaoord & Nijensleek.

woning-te-koop-boschoord

Eigen appartement kopen in Boschoord

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, bijna altijd gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 101 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 890 m3 gas & 2060 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Boschoord

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder lichtinval.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 110 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1110 kuub gas en doorgaans 2090 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Boschoord is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 96 m2 & 117 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2240 kWh elektra & 1300 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Boschoord

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 127 m2 en 145 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2880 kWh elektra en 1370 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 – 202 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3670 elektra (kWh) & 1970 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Boschoord

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Boschoord Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Op basis van koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Boschoord

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van een aantal factoren. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder kan je aan de slag met gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Boschoord en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Boschoord geeft financieel advies en helpt bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.550 – €3.100. In de tabel hieronder bieden we adressen van financieel adviseurs in Boschoord.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Boschoord. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Boschoord

In juli 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Boschoord en direct omgeving. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Alles in pakket vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost een woning in Boschoord kopen?

In de gemeente Westerveld vinden we circa 8.553 huizen. We maken onderscheid tussen 7.744 (74,3%) koophuizen en 809 (25,6%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 190 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €278.000 en de gem. verkoopprijs is €386.678. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit heeft als gevolg dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Boschoord. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Boschoord?

Een woning in Westerveld gebruikt gemiddeld 1600 m3 aan gas en 3080 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (890 m3 gas voor verwarming en warm water en 2060 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (1970 kuub gas p/jaar en 3670 kWh electriciteit). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Boschoord passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Boschoord?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 19.460 personen die we kunnen onderverdelen in 8.728 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 2.832 eenpersoonshuishoudens, 3.326 gezinnen zonder kinderen en 2.570 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,17 personen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Ook zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. Nu starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Boschoord?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Boschoord realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemeentewesterveld.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8387.

Plaats een reactie