Woning kopen De Hoeve

Jouw aanstaande woning kopen in De Hoeve? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Friesland. In en rondom deze plek bestaan er verschillende voorzieningen als winkels, OV en scholen. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een bijzondere natuur waar je echt tot rust kan komen. In 2024 zijn er in de gemeente 11.757 woningen (64,6% koopwoning, 35,2% huur). De prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €318.872. Op dit woningportaal ontdek je het laatste woningaanbod in De Hoeve, adresgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekadviseurs. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Friesland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijwoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €211.000, de gemiddelde prijs van een woning is €318.872.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, kinderopvang, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsDe Hoeve
Postcode8394
Netnummer0561 (+31561)
Inwoners (gemeente)25.914
Aantal huishoudens11.356
Aantal huishoudens met kinderen3.782
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen11.757
Aantal koopwoningen10.409
Aantal huurwoningen1.348
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€211.000
Gemiddelde verkoopprijs€318.872
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik2900 kWh

Woningaanbod De Hoeve april 2024

Bijgaand krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in april 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, ligging, woningtype, bouwjaaren relevante factoren als energieneutraal & en de aanwezigheid van een balkon. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Steggerda, Peperga, Vinkega, Boijl & Noordwolde.

woning-te-koop-de-hoeve

Aanbod appartement kopen in De Hoeve

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de basis gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Wat wel geldt: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Uitstekend bereikbaar en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 96 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 850 m3 gas en gem. 1760 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis De Hoeve

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 en 124 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1140 kuub gas en gem. 2360 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in De Hoeve is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 88 m2 & 130 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2420 kWh elektra & 1240 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen De Hoeve

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 131 m2 en 150 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2680 kWh elektriciteit en 1290 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 142 m2 & 201 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3620 elektra (kWh) + 1810 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in De Hoeve

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je woningen te koop in De Hoeve Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod zal afhangen van de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze woning deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Neem goed door of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van de koop te bevestigen. Gebaseerd op aankoopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en woningtaxateurs in De Hoeve

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand tonen wij adressen van taxatie specialisten en makelaars in De Hoeve en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in De Hoeve helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een passende hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.700 – €2.950. In het schema hier vind je namen en adressen van financieel adviseurs in De Hoeve.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in De Hoeve. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in De Hoeve

Recent (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in de regio. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in De Hoeve en net daarbuiten. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Brandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost nu een woning in De Hoeve kopen?

In de buurt van de gemeente Weststellingwerf bestaan er circa 11.757 woonhuizen. Er zijn 10.409 (64,6%) koopwoningen en 1.348 (35,2%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 145 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €211.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €318.872. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in De Hoeve. Woning zijn vaak snel verkocht en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in De Hoeve?

Een woonobject in Weststellingwerf verbruikt qua energie gem. zo’n 1430 m3 gas voor verwarming en warm water en 2900 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (850 m3 per jaar aan gas en 1760 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1810 m3 gas voor verwarming en warm water en 3620 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in De Hoeve passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in De Hoeve?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 25.914 mensen die we kunnen onderverdelen in 11.356 verschillende huishoudens. Er wonen 3.638 eenpersoonshuishoudens, 3.936 huishoudens zonder kinderen en 3.782 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,24 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap begint het onderhandelen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in De Hoeve?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in De Hoeve zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.weststellingwerf.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8394.

Plaats een reactie