Woning kopen Steggerda

Een woning kopen in Steggerda? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Friesland. In de regio zijn er diverse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarnaast is er vlakbij mooie natuurgebieden waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 11.757 huizen (64,6% koophuis, 35,2% huur, particulier en woningcorporaties). De huizenprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €318.872. Op deze website bieden wij het recente woningaanbod in Steggerda, contactgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Friesland.
 • Je vind hier onder andere rijwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €211.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €318.872.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals kinderopvang, scholen, natuurgebieden, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsSteggerda
Postcode8395
Netnummer0561 (+31561)
Inwoners (gemeente)25.914
Aantal huishoudens11.356
Aantal huishoudens met kinderen3.782
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen11.757
Aantal koopwoningen10.409
Aantal huurwoningen1.348
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€211.000
Gemiddelde verkoopprijs€318.872
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik2900 kWh

Woningaanbod Steggerda april 2024

In deze lijst krijg je inzicht in alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Zoom verder in op woonoppervlakte, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, aantal kamers, woningtypeen meer onderwerpen zoals verwarming of aanwezigheid van parkeerplaats. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Peperga, De Blesse, De Hoeve, Vinkega of Boijl.

woning-te-koop-steggerda

Appartementen te koop Steggerda

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en de VvE doet het onderhoud. Belangrijke nadelen: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 96 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 850 m3 gas en tevens 1760 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Steggerda

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 82 m2 en 115 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1140 kuub gas en +/- 2360 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Steggerda is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 112 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2420 kWh elektra en 1240 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Steggerda

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 125 m2 & 141 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2680 kWh elektra + 1290 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt veruit de meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 147 m2 & 204 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3620 elektra (kWh) en 1810 gas (m3) verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Steggerda

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra het duidelijk is wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius, Huispedia, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Steggerda zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Kijk goed of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van de woning te bevestigen. Op basis van het bod, kosten koper (k.k.), eigen middelen en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaardijen in Steggerda

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een geschikte woning. Deze specialist zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Advies: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel vind je adressen van taxateurs en makelaars in Steggerda en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Steggerda geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Deze expert kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.350 en €3.250. In de opsomming hierna tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Steggerda.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Steggerda. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Steggerda

Afgelopen maand (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Steggerda en daarbuiten. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer informatie over Aansprakelijkheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost een woning in Steggerda kopen?

In de buurt van de gemeente Weststellingwerf bestaan er circa 11.757 woonhuizen. Het gaat daarbij om 10.409 (64,6%) koopwoningen en 1.348 (35,2%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 145 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €211.000 en de gem. marktprijs is €318.872. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Steggerda. Je moet er heel snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Steggerda?

Een huis in Weststellingwerf gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1430 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2900 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (850 kuub gas en 1760 kWh elektra. Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (1810 m3 gas voor verwarming en warm water en 3620 stroom (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Steggerda passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Steggerda?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 25.914 personen in 11.356 verschillende gezinnen. Het betreft 3.638 eenpersoonshuishoudens, 3.936 families zonder kinderen en 3.782 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,24 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of social media. Hiervoor ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Een koper gevonden? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Steggerda?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Steggerda bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.weststellingwerf.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8395.

Plaats een reactie