Woning kopen Wierden

Alles weten over woning kopen in Wierden? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Overijssel. In de buurt heb je toegang tot voldoende dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Ook ontdek je hier een bijzondere natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente biedt 9.930 huizen (72,5% koop, 26,4% huur, vrije sector en sociaal). De huizenprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €376.444. Op deze website bieden wij het actuele woningaanbod in Wierden, namen en adressen van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Overijssel.
 • Er is een mix van starterswoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €275.000, de gemiddelde transactieprijs is €376.444.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals kinderopvang, sportclubs, winkels, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteWierden
Postcode7642
Netnummer0546 (+31546)
Inwoners (gemeente)24.446
Aantal huishoudens9.633
Aantal huishoudens met kinderen3.960
Gemiddelde huishoudensgrootte2,52
Aantal woningen9.930
Aantal koopwoningen8.471
Aantal huurwoningen1.459
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€275.000
Gemiddelde verkoopprijs€376.444
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik3280 kWh

Woningaanbod Wierden mei 2024

In ons overzicht vind je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Kies op basis van aantal kamers, woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtypeen additionele aspecten als isolatie of de aanwezigheid van een kelder. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Tubbergen, Twenterand, Borne, Almelo & Dinkelland.

woning-te-koop-wierden

Een appartement kopen in Wierden

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 63 m2 – 100 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 850 m3 gas + 2270 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Wierden

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: vaak een klein tuintje en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 71 m2 & 105 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1120 kuub gas en +/- 2780 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Wierden is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 – 123 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2950 kWh elektriciteit & 1260 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Wierden

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 126 m2 & 144 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3310 kWh stroom en 1410 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 140 m2 & 190 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4160 elektriciteit (kWh) + 1830 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Wierden

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Wierden Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk goed of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop af te handelen. Op basis van aankoopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en taxateurs in Wierden

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een passend koophuis. Deze expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder bekijk je adressen van taxateurs en makelaars in Wierden en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Wierden helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 – €3.300. In de volgende weergave bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Wierden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wierden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Wierden

Deze maand (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Wierden en net daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Hoogbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is een woning in Wierden kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Wierden vind je ongeveer 9.930 woonobjecten. Hierbij spreken we van 8.471 (72,5%) koophuizen en 1.459 (26,4%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 136 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €275.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €376.444. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wierden. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Wierden?

Een huis in Wierden verbruikt gemiddeld 1390 m3 gas en 3280 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (850 kuub aardgas en 2270 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1830 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4160 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Wierden passen duurzame producten zoals vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Wierden?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 24.446 personen in 9.633 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 2.430 eenpersoonshuishoudens, 3.243 families zonder kinderen en 3.960 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,52 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Wierden?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Wierden laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.wierden.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 7468, 7640, 7641, 7642, 7645.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie