Woning kopen Goor

Wil je een woning kopen in Goor? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Overijssel. In de omgeving heb je meerdere dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarbij kan je hier genieten van een park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente biedt 15.279 woningen (67,9% koophuis, 32% huur). De woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €354.722. Op deze pagina ontdek je het recente woningaanbod in Goor, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Overijssel.
 • Het aanbod is heel divers met bovenwoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €252.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €354.722.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals winkels, openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHof van Twente
PlaatsGoor
Postcode7471
Netnummer0547 (+31547)
Inwoners (gemeente)35.017
Aantal huishoudens14.937
Aantal huishoudens met kinderen5.249
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen15.279
Aantal koopwoningen13.093
Aantal huurwoningen2.186
Gemiddelde woonoppervlakte158 m2
Gemiddelde WOZ€252.000
Gemiddelde verkoopprijs€354.722
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik3200 kWh

Woningaanbod Goor april 2024

Met onze huizenzoeker maak je kennis met alle huizen die te koop staan in april 2024. Filter eenvoudig op ligging, woningtype, woonoppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, aantal kamersen additionele aspecten als CV-ketel of parkeeropties. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in Markelo, Diepenheim, Enter, Zuna & Rijssen.

woning-te-koop-goor

Eigen appartement kopen in Goor

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, kennen goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Wat wel geldt: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 104 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 880 m3 gas + 2090 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Goor

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: beperkte woonruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 74 m2 & 124 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1080 kuub gas + 2600 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Goor is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 99 m2 – 118 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2690 kWh stroom + 1190 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Goor

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 128 m2 en 155 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3260 kWh stroom + 1440 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 & 191 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4140 stroom (kWh) & 1940 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Goor

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat je weet wat je kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Goor zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Loop na of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van de woning rond te maken. Op basis van het biedbedrag, kosten koper, spaartegoeden en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Goor

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze specialist heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die de waarde van een woning bepaalt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder tref je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Goor en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Goor helpt je bij het afsluiten van een passende hypotheek. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 & €2.800. In onderstaande lijst bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Goor.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Goor. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Goor

Afgelopen maand (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In het overzicht hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Goor en daarbuiten. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over Brandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost een woning in Goor kopen?

In deze gemeente Hof van Twente zijn er ruim 15.279 woningen. Het gaat daarbij om 13.093 (67,9%) koophuizen en 2.186 (32%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 158 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €252.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €354.722. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Goor. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Goor?

Een woonhuis in Hof van Twente heeft een verbruik van gemiddeld 1430 kuub gas p/jaar en 3200 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (880 m3 gas voor verwarming en warm water en 2090 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (1940 kuub gas en 4140 elektra (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Goor passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Goor?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 35.017 personen in 14.937 huishoudens. Dit zijn 4.537 eenpersoonshuishoudens, 5.151 gezinnen zonder kinderen en 5.249 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,31 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Nu zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Goor?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Goor bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.hofvantwente.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 7470, 7471, 7472.

Plaats een reactie