Woning kopen Markelo

Wil je een woning kopen in Markelo? Het is een geweldige plek in de provincie Overijssel. Op korte afstand vind je verschillende voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Ook tref je hier een groen park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. Er zijn in deze gemeente in totaal 15.279 huizen (67,9% koop, 32% huurwoning). De gemiddelde verkoopprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €354.722. Op deze informatieve website check je het beschikbare woningaanbod in Markelo, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Overijssel.
 • Je vind hier zowel starterswoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €252.000, de gemiddelde verkoopprijs is €354.722.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals scholen, kinderopvang, winkels, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHof van Twente
PlaatsMarkelo
Postcode7475
Netnummer0547 (+31547)
Inwoners (gemeente)35.017
Aantal huishoudens14.937
Aantal huishoudens met kinderen5.249
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen15.279
Aantal koopwoningen13.093
Aantal huurwoningen2.186
Gemiddelde woonoppervlakte158 m2
Gemiddelde WOZ€252.000
Gemiddelde verkoopprijs€354.722
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik3200 kWh

Woningaanbod Markelo juni 2024

In het schema hierna krijg je inzicht in alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op vraagprijs, ligging, woonoppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als woninglabel & aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Diepenheim, Delden, Goor, Enter of Zuna.

woning-te-koop-markelo

Aanbod appartement kopen in Markelo

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, kennen goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 – 90 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 880 m3 gas en gem. 2090 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Markelo

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 en 109 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1080 kuub gas + 2600 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Markelo is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 93 m2 & 131 m2.
 • Schatting: er wordt 2690 kWh elektra en 1190 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Markelo

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 126 m2 & 150 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3260 kWh stroom en 1440 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 155 m2 – 205 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4140 elektriciteit (kWh) & 1940 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Markelo

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Markelo Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de koop definitief te regelen. D.m.v. woningwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Markelo

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van een woning bepaalt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel bekijk je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Markelo en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Markelo geeft je natuurlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.450 en €3.000. In de lijst hierna check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Markelo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Markelo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Markelo

Recent (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Markelo en omliggende plekken. Erg belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Aansprakelijkheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Markelo kopen?

In deze gemeente Hof van Twente zijn er ruim 15.279 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 13.093 (67,9%) koophuizen en 2.186 (32%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 158 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €252.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €354.722. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit zorgt ervoor dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Markelo. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Markelo?

Een woning in Hof van Twente kent een gem. verbruik van 1430 m3 per jaar aan gas en 3200 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (880 kuub aardgas en 2090 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (1940 m3 gas en 4140 stroom (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Markelo passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Markelo?

Deze omgeving kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 35.017 personen in 14.937 verschillende huishoudens. Het gaat om 4.537 eenpersoonshuishoudens, 5.151 gezinnen zonder kinderen en 5.249 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,31 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Nu zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en leg je bezichtigen vast in de agenda. Nu komen de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Markelo?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Markelo bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.hofvantwente.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 7475.

Plaats een reactie