Woning kopen Leur

Jouw aanstaande woning kopen in Leur? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving zijn er meerdere faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 18.190 woningen (67,5% koophuis, 32,2% huur). De woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €382.330. Op Woningassistent.nl ontdek je het nieuwe woningaanbod in Leur, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €262.000, de gemiddelde verkoopprijs is €382.330.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals openbaar vervoer, scholen, kinderopvang, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWijchen
PlaatsLeur
Postcode6615
Netnummer024 (+3124)
Inwoners (gemeente)41.110
Aantal huishoudens17.729
Aantal huishoudens met kinderen6.535
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen18.190
Aantal koopwoningen14.866
Aantal huurwoningen3.324
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€262.000
Gemiddelde verkoopprijs€382.330
Gemiddeld gasverbruik1200 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Leur juli 2024

In onderstaande weergave bieden we het actuele woningaanbod van juli 2024. Selecteer op perceeloppervlakte, ligging, woningtype, bouwjaar, aantal kamers, vraagprijsen meer onderwerpen zoals isolatie en aanwezigheid van parkeerplaats. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Hernen, Bergharen, Balgoij, Nederasselt of Overasselt.

woning-te-koop-leur

Een appartement kopen in Leur

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de basis gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Niet vergeten: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 94 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 720 m3 gas en +/- 2110 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Leur

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 – 108 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1030 kuub gas en 2920 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Leur is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 en 130 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3060 kWh elektra en 1200 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Leur

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 120 m2 & 151 m2.
 • Verwachting: er wordt 3490 kWh stroom & 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 140 m2 – 203 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4370 elektra (kWh) en 1920 gas (m3)verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Leur

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra je weet wat je maximaal kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Leur Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding zal afhangen van de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Aan de hand van aankoopwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Leur

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Leur en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een privé hypotheekadviseur in Leur geeft financieel advies en helpt bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.550 en €3.200. In onderstaande lijst tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Leur.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Leur. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Leur

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Leur en direct omgeving. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Abonnementen vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost een woning in Leur kopen?

In de buurt van de gemeente Wijchen vinden we circa 18.190 woonobjecten. Het gaat om 14.866 (67,5%) koophuizen en 3.324 (32,2%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 133 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €262.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €382.330. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat wil zeggen dat dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Leur. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Leur?

Een huishouden in Wijchen heeft een verbruik van gemiddeld 1200 m3 aan gas en 3110 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (720 m3 gas en 2110 kWh elektra. Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1920 m3 gas en 4370 stroom (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Leur passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Leur?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente verblijven 41.110 personen in 17.729 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 5.390 eenpersoonshuishoudens, 5.804 gezinnen zonder kinderen en 6.535 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,29 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Tevens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Leur?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Leur zetten. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.wijchen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6615.

Plaats een reactie