Woning kopen Nederasselt

Jouw ideale woning kopen in Nederasselt? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In deze levendige buurt bestaan er uiteenlopende faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Bovendien geniet je hier ook van een prachtige natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 7.274 woningen (71,2% koopwoning, 27% huur, particulier en woningcorporaties). De woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €403.251. Op dit woningportaal blader je door het nieuwe woningaanbod in Nederasselt, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere benedenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €303.000, de gemiddelde woningprijs is €403.251.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals scholen, openbaar vervoer, winkels, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteHeumen
PlaatsNederasselt
Postcode6612
Netnummer024 (+3124)
Inwoners (gemeente)16.454
Aantal huishoudens7.145
Aantal huishoudens met kinderen2.538
Gemiddelde huishoudensgrootte2,27
Aantal woningen7.274
Aantal koopwoningen6.027
Aantal huurwoningen1.247
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€303.000
Gemiddelde verkoopprijs€403.251
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Nederasselt april 2024

Met onze woningzoeker check je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woonoppervlakte, woningtype, vraagprijs, ligging, aantal kamers, bouwjaaren relevante factoren als CV-ketel en rolstoelvriendelijk. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook het woningaanbod Balgoij, Leur, Overasselt, Niftrik en Ven-Zelderheide.

woning-te-koop-nederasselt

Een appartement kopen in Nederasselt

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, in de regel gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 95 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 700 m3 gas en daarbij 1870 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Nederasselt

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 86 m2 – 111 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1170 kuub gas en +/- 2810 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Nederasselt is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 97 m2 – 126 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2980 kWh elektra & 1320 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Nederasselt

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 128 m2 – 142 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3320 kWh elektra en 1510 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 – 193 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4150 elektriciteit (kWh) + 1980 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Nederasselt

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Nederasselt Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding komt tot stand door de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning te bevestigen. Gebaseerd op woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Nederasselt

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze persoon onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van een aantal factoren. Het taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder tref je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Nederasselt en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Nederasselt geeft advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.900 – €2.800. In het schema hier check je contactgegevens van financieel adviseurs in Nederasselt.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nederasselt. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Nederasselt

De afgelopen periode (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Nederasselt en omgeving. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees ook verder over Makelaarskosten.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Nederasselt kopen?

In de buurt van de gemeente Heumen zijn er 7.274 woningen. Er zijn 6.027 (71,2%) koophuizen en 1.247 (27%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 149 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €303.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €403.251. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Nederasselt. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Nederasselt?

Een huis in Heumen gebruikt gemiddeld 1360 m3 aan gas en 3080 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (700 m3 gas voor verwarming en warm water en 1870 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1980 kuub aardgas en 4150 elektra (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Nederasselt passen duurzame producten zoals dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Nederasselt?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 16.454 inwoners die we kunnen onderverdelen in 7.145 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.212 eenpersoonshuishoudens, 2.395 gezinnen zonder kinderen en 2.538 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,27 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarbij moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je alles vast in de koopakte en de notariële leveringsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Nederasselt?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Nederasselt laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.heumen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 6612.

Plaats een reactie