Woning kopen Wijchen

Ga je een woning kopen in Wijchen? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Gelderland. In de nabije buurt heb je verschillende faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Ook is er vlakbij een schitterende natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 18.190 woningen (67,5% koopwoning, 32,2% huurwoningen). De gemiddelde woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €382.330. Op dit woningportaal blader je door het beschikbare woningaanbod in Wijchen, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekmakelaars. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Je hebt de keuze uit benedenwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €262.000, de gemiddelde huizenprijs is €382.330.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals natuurgebieden, scholen, sportclubs, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWijchen
Postcode6602
Netnummer024 (+3124)
Inwoners (gemeente)41.110
Aantal huishoudens17.729
Aantal huishoudens met kinderen6.535
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen18.190
Aantal koopwoningen14.866
Aantal huurwoningen3.324
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€262.000
Gemiddelde verkoopprijs€382.330
Gemiddeld gasverbruik1200 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Wijchen april 2024

In deze lijst tref je alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Kies op basis van woningtype, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakte, aantal kamers, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals energieneutraal & de aanwezigheid van een kelder. Neem contact op met de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Beuningen, Druten, Gennep, Mook en Middelaar of Heumen.

woning-te-koop-wijchen

Aanbod appartement kopen in Wijchen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, bijna altijd gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Goede ligging en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 & 95 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 720 m3 gas en +/- 2110 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Wijchen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: geen grote opslagruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 73 m2 & 107 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1030 kuub gas + 2920 kWh stroom.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Wijchen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 en 128 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3060 kWh stroom + 1200 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Wijchen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 124 m2 – 153 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3490 kWh stroom & 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: ontzettend veel woonruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 & 193 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4370 elektriciteit (kWh) en 1920 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Wijchen

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Wijchen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. Gebaseerd op aankoopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Wijchen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze specialist zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel tref je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Wijchen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Wijchen geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.450 & €2.500. In de volgende weergave vind je adressen van financieel adviseurs in Wijchen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wijchen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Wijchen

Recent (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Wijchen en net daarbuiten. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees op deze website ook alles over WOZ waarde.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is een woning in Wijchen kopen?

In de buurt van de gemeente Wijchen registreren wij 18.190 woonobjecten. Het gaat daarbij om 14.866 (67,5%) koophuizen en 3.324 (32,2%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 133 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €262.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €382.330. De woningmarkt is vrij oververhit. Hierdoor kunnen we stellen dan de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wijchen. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Wijchen?

Een woning in Wijchen gebruikt gemiddeld 1200 kuub aardgas en 3110 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (720 m3 gas voor verwarming en warm water en 2110 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1920 m3 gas voor verwarming en warm water en 4370 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Wijchen passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Wijchen?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 41.110 personen in 17.729 verschillende huishoudens. Er wonen 5.390 eenpersoonshuishoudens, 5.804 huishoudens zonder kinderen en 6.535 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,29 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Nu zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Wijchen?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Wijchen realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.wijchen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 6600, 6601, 6602, 6603, 6604, 6605.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie