Woning kopen Hernen

Van plan om een woning te kopen in Hernen? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Gelderland. In de omgeving zijn er allerhande voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Bovendien vind je in de directe omgeving een schitterende natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 18.190 huizen (67,5% koop, 32,2% huurhuizen). De gemiddelde woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €382.330. Op Woningassistent.nl bieden wij het actuele woningaanbod in Hernen, adressen van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekbedrijven. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €262.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €382.330.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals kinderopvang, natuurgebieden, sportclubs, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWijchen
PlaatsHernen
Postcode6616
Netnummer0487 (+31487)
Inwoners (gemeente)41.110
Aantal huishoudens17.729
Aantal huishoudens met kinderen6.535
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen18.190
Aantal koopwoningen14.866
Aantal huurwoningen3.324
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€262.000
Gemiddelde verkoopprijs€382.330
Gemiddeld gasverbruik1200 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Hernen juni 2024

Met onze woningzoeker vind je alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, woningtype, bouwjaaren andere woningeigenschappen als CV-ketel & parkeeropties. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook woningen die te koop staan in Bergharen, Dreumel, Leur, Balgoij of Nederasselt.

woning-te-koop-hernen

Appartement kopen in Hernen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, vaak gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Uitstekend bereikbaar en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 64 m2 – 99 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 720 m3 gas en doorgaans 2110 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Hernen

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 76 m2 & 110 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1030 kuub gas en +/- 2920 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Hernen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 – 117 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3060 kWh elektriciteit & 1200 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Hernen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 133 m2 en 142 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3490 kWh stroom en 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 en 204 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4370 elektra (kWh) en 1920 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Hernen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Hernen zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze expert gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van de koop af te handelen. Door middel van koopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen middelen en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Hernen

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Hij of zij onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand bekijk je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Hernen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een privé hypotheekadviseur in Hernen helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.500 – €3.200. In de opsomming hierna check je adressen van financieel adviseurs in Hernen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hernen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Hernen

Deze maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Hernen en omliggende plekken. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Energie vegelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Hernen kopen?

In de hele gemeente Wijchen zijn er 18.190 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 14.866 (67,5%) koopwoningen en 3.324 (32,2%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 133 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €262.000 en de gem. marktprijs is €382.330. De woningmarkt is vrij oververhit. Je moet er rekening mee houden dat er maar beperkt aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Hernen. Je moet er heel snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Hernen?

Een woning in Wijchen heeft een verbruik van gemiddeld 1200 m3 gas voor verwarming en warm water en 3110 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (720 kuub aardgas en 2110 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1920 kuub gas p/jaar en 4370 kWh electriciteit). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Hernen passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Hernen?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 41.110 inwoners in 17.729 gezinnen. Dit zijn 5.390 eenpersoonshuishoudens, 5.804 gezinnen zonder kinderen en 6.535 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,29 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Hernen?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Hernen zetten. Neem contact op met de gemeente (www.wijchen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 6616.

Plaats een reactie