Woning kopen Bergharen

Plannen om een woning te kopen in Bergharen? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Gelderland. In de buurt bestaan er veel dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Daarbij geniet je hier ook van een schitterende natuur waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er 18.190 huizen (67,5% koop, 32,2% huur). De huizenprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €382.330. Op dit huizenportaal bieden wij het laatste woningaanbod in Bergharen, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel benedenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €262.000, de doorsnee verkoopprijs is €382.330.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals restaurants, sportclubs, natuurgebieden, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWijchen
PlaatsBergharen
Postcode6617
Netnummer0487 (+31487)
Inwoners (gemeente)41.110
Aantal huishoudens17.729
Aantal huishoudens met kinderen6.535
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen18.190
Aantal koopwoningen14.866
Aantal huurwoningen3.324
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€262.000
Gemiddelde verkoopprijs€382.330
Gemiddeld gasverbruik1200 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Bergharen juni 2024

Hieronder krijg je inzicht in het actuele woningaanbod van juni 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, woningtype, ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, vraagprijsen additionele aspecten als isolatie en aanwezigheid van een bad. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Dreumel, Heerewaarden, Hernen, Leur & Balgoij.

woning-te-koop-bergharen

Studio of appartement kopen in Bergharen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, ze zijn centraal gelegen, in de regel gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Wat wel geldt: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 101 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 720 m3 gas & 2110 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Bergharen

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: geen garage en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 73 m2 & 120 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1030 kuub gas en 2920 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Bergharen is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 & 117 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3060 kWh stroom & 1200 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Bergharen

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 126 m2 – 142 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3490 kWh elektra + 1450 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 – 198 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4370 stroom (kWh) & 1920 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Bergharen

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Bergharen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Op basis van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Bergharen

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder vind je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Bergharen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Bergharen helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 en €2.550. In onderstaande lijst bieden we gegevens van financieel adviseurs in Bergharen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bergharen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Bergharen

Deze maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Bergharen en omliggende plekken. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Internet vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost nu een woning in Bergharen kopen?

In de gemeente Wijchen zijn er ruim 18.190 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 14.866 (67,5%) koopwoningen en 3.324 (32,2%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 133 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €262.000 en de gem. marktprijs is €382.330. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bergharen. Je moet er heel snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Bergharen?

Een huis in Wijchen verbruikt qua energie gem. zo’n 1200 m3 per jaar aan gas en 3110 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (720 m3 per jaar aan gas en 2110 kWh elektra. Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1920 m3 gas voor verwarming en warm water en 4370 elektra (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Bergharen passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Bergharen?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente wonen 41.110 mensen in 17.729 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 5.390 eenpersoonshuishoudens, 5.804 huishoudens zonder kinderen en 6.535 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,29 personen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Vervolgens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Bergharen?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Bergharen zetten. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.wijchen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 6617.

Plaats een reactie