Woning kopen Balgoij

Alles weten over woning kopen in Balgoij? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Gelderland. In en rondom deze plek heb je toegang tot verschillende dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Ook tref je hier een groot natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 18.190 woningen (67,5% koophuis, 32,2% huurhuis). De gemiddelde woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €382.330. Op dit huizenplatform bieden wij het nieuwe woningaanbod in Balgoij, namen en adressen van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met benedenwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €262.000, de gemiddelde verkoopprijs is €382.330.
 • In de buurt vind je volop opties zoals kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWijchen
PlaatsBalgoij
Postcode6613
Netnummer024 (+3124)
Inwoners (gemeente)41.110
Aantal huishoudens17.729
Aantal huishoudens met kinderen6.535
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen18.190
Aantal koopwoningen14.866
Aantal huurwoningen3.324
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€262.000
Gemiddelde verkoopprijs€382.330
Gemiddeld gasverbruik1200 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Balgoij juli 2024

In ons overzicht blader je door optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van bouwjaar, vraagprijs, woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen extra details als isolatie of parkeeropties. Neem contact op met de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Leur, Hernen, Nederasselt, Overasselt en Niftrik.

woning-te-koop-balgoij

Appartement kopen in Balgoij

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de basis gelijkvloers, hebben lage stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Negatieve aspecten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 – 103 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 720 m3 gas + 2110 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Balgoij

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 74 m2 & 113 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1030 kuub gas en gem. 2920 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Balgoij is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 84 m2 en 111 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3060 kWh elektriciteit + 1200 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Balgoij

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 134 m2 en 143 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3490 kWh elektriciteit & 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 152 m2 – 192 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4370 elektriciteit (kWh) & 1920 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Balgoij

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Balgoij Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan ga je de koopakte tekenen. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. Op basis van het bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Balgoij

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een passend koophuis. Deze persoon zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met namen en adressen van taxateurs en makelaars in Balgoij en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Balgoij geeft financieel advies en helpt bij het verkrijgen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.300 – €3.050. In de volgende weergave check je namen en adressen van financieel adviseurs in Balgoij.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Balgoij. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Balgoij

In juli 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Balgoij en daarbuiten. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Overdrachtsbelasting.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Balgoij kopen?

In deze gemeente Wijchen registreren wij 18.190 woningen. Het gaat om 14.866 (67,5%) koophuizen en 3.324 (32,2%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 133 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €262.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €382.330. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Balgoij. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Balgoij?

Een huis in Wijchen heeft een verbruik van gemiddeld 1200 m3 gas en 3110 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (720 m3 aan gas en 2110 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1920 kuub gas p/jaar en 4370 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Balgoij passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Balgoij?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 41.110 inwoners in 17.729 gezinnen. Dit zijn 5.390 eenpersoonshuishoudens, 5.804 families zonder kinderen en 6.535 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,29 mensen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Tevens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en plan je bezichtigingen in. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan teken je de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Balgoij?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Balgoij laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.wijchen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 6613.

Plaats een reactie