Woning kopen Winterswijk Ratum

Wil je een woning kopen in Winterswijk Ratum? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Gelderland. In de buurt heb je meerdere faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij ontdek je hier een groot natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 13.245 woningen (70,1% koopwoning, 29,7% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €291.164. Op dit huizenportaal check je het actuele woningaanbod in Winterswijk Ratum, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met benedenwoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €206.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €291.164.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals natuurgebieden, winkels, restaurants, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWinterswijk
PlaatsWinterswijk Ratum
Postcode7106
Netnummer0543 (+31543)
Inwoners (gemeente)28.854
Aantal huishoudens12.772
Aantal huishoudens met kinderen4.248
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen13.245
Aantal koopwoningen10.199
Aantal huurwoningen3.046
Gemiddelde woonoppervlakte161 m2
Gemiddelde WOZ€206.000
Gemiddelde verkoopprijs€291.164
Gemiddeld gasverbruik1330 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Winterswijk Ratum april 2024

Onderstaand blader je door alle huizen die te koop staan in april 2024. Maak een selectie aan de hand van woningtype, bouwjaar, ligging, vraagprijs, perceeloppervlakte, aantal kamersen relevante factoren als woninglabel en rolstoelvriendelijk. Bel of mail de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook woningen die te koop staan in Winterswijk Kotten, Winterswijk Woold, Winterswijk Huppel, Winterswijk Meddo en De Heurne.

woning-te-koop-winterswijk-ratum

Appartementen te koop Winterswijk Ratum

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn vaak gunstig gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn vaak onderdeel van een VvE. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 97 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 860 m3 gas + 2240 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Winterswijk Ratum

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: geen garage en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 & 122 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1110 kuub gas & 2720 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Winterswijk Ratum is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 & 115 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2850 kWh elektriciteit en 1290 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Winterswijk Ratum

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 124 m2 – 146 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3360 kWh stroom & 1500 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: enorm veel (woon)ruimte en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 154 m2 & 200 m2.
 • Verwachting: er wordt 3980 elektriciteit (kWh) & 1980 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Winterswijk Ratum

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om te beginnen met een financiële check. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Winterswijk Ratum Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van het huis in orde te maken. A.d.h.v. het biedbedrag, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en woningtaxateurs in Winterswijk Ratum

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze persoon weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend op basis van vaste criteria. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder tref je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Winterswijk Ratum en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Winterswijk Ratum helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 & €2.700. In het schema hier tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Winterswijk Ratum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Winterswijk Ratum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Winterswijk Ratum

Deze maand (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In het overzicht hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Winterswijk Ratum en net daarbuiten. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Woningtypes.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Winterswijk Ratum kopen?

In de gemeente Winterswijk zijn er ruim 13.245 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 10.199 (70,1%) koopwoningen en 3.046 (29,7%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 161 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €206.000 en de gem. verkoopprijs is €291.164. De woningmarkt is krap. Dit betekent dat het aanbod klein is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Winterswijk Ratum. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Winterswijk Ratum?

Een woning in Winterswijk verbruikt qua energie gem. zo’n 1330 m3 gas voor verwarming en warm water en 3010 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (860 kuub aardgas en 2240 kWh elektra. Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1980 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3980 kWh elektra). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Winterswijk Ratum passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Winterswijk Ratum?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente wonen 28.854 inwoners die we kunnen onderverdelen in 12.772 huishoudens. Het betreft 4.310 eenpersoonshuishoudens, 4.214 families zonder kinderen en 4.248 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,22 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. Daarna begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopakte en de notariële leveringsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Winterswijk Ratum?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Winterswijk Ratum laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.winterswijk.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 7106.

Plaats een reactie