Woning kopen Winterswijk

Jouw ideale woning kopen in Winterswijk? Het is een erg populaire plek in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving zijn er veel faciliteiten als winkels, OV en scholen. Tevens vind je hier een prachtige natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 13.245 woningen (70,1% koopwoning, 29,7% huurhuis). De gemiddelde woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €291.164. Op dit huizenplatform ontdek je het huidige woningaanbod in Winterswijk, adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Je vind hier zowel kamers, appartementen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €206.000, de gemiddelde huizenprijs is €291.164.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals restaurants, sportclubs, winkels, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7101
Netnummer0543 (+31543)
Inwoners (gemeente)28.854
Aantal huishoudens12.772
Aantal huishoudens met kinderen4.248
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen13.245
Aantal koopwoningen10.199
Aantal huurwoningen3.046
Gemiddelde woonoppervlakte161 m2
Gemiddelde WOZ€206.000
Gemiddelde verkoopprijs€291.164
Gemiddeld gasverbruik1330 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Winterswijk juni 2024

Met onze woningzoeker krijg je inzicht in alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Kies op basis van aantal kamers, woningtype, ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als verwarming & aanwezigheid van parkeerplaats. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in Aalten, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Doetinchem & Rheden.

woning-te-koop-winterswijk

Aanbod appartement kopen in Winterswijk

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, zijn uitstekend bereikbaar, zijn gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 105 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 860 m3 gas + 2240 kWh stroom.

Rijtjeshuis Winterswijk

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 123 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1110 kuub gas + 2720 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Winterswijk is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 81 m2 en 129 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2850 kWh stroom + 1290 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Winterswijk

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 122 m2 – 153 m2.
 • Verwachting: er wordt 3360 kWh elektriciteit en 1500 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 142 m2 en 190 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3980 elektra (kWh) & 1980 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Winterswijk

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Winterswijk zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Check altijd of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Op basis van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en taxateurs in Winterswijk

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Het taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder bieden wij contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Winterswijk en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Winterswijk geeft je persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 en €2.950. In de lijst hierna verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Winterswijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Winterswijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Winterswijk

Deze maand (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Winterswijk en net daarbuiten. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees op deze website ook alles over Aansprakelijkheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost een woning in Winterswijk kopen?

In de gemeente Winterswijk registreren wij 13.245 woonhuizen. Het gaat daarbij om 10.199 (70,1%) koophuizen en 3.046 (29,7%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 161 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €206.000 en de gem. marktprijs is €291.164. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit betekent dat dat je als koper niet veel keuze hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Winterswijk. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Winterswijk?

Een woonobject in Winterswijk gebruikt gemiddeld 1330 m3 gas voor verwarming en warm water en 3010 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (860 kuub gas en 2240 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (1980 m3 per jaar aan gas en 3980 kWh stroom). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Winterswijk passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Winterswijk?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In de gemeente leven 28.854 mensen in 12.772 gezinnen. Het gaat om 4.310 eenpersoonshuishoudens, 4.214 families zonder kinderen en 4.248 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,22 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Nu style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Winterswijk?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Winterswijk plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.winterswijk.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 7100, 7101, 7102, 7103.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie