Woning kopen De Heurne

Jouw volgende woning kopen in De Heurne? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Gelderland. Op korte afstand zijn er uiteenlopende voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Bovendien kan je hier genieten van een prachtige natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente herbergt in totaal 12.028 woningen (71,1% koop, 28,6% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €306.386. Op Woningassistent.nl tonen wij het actuele woningaanbod in De Heurne, adressen van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere bovenwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €220.000, de gemiddelde woningprijs is €306.386.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteAalten
PlaatsDe Heurne
Postcode7095
Netnummer0315 (+31315)
Inwoners (gemeente)27.121
Aantal huishoudens11.513
Aantal huishoudens met kinderen4.077
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen12.028
Aantal koopwoningen9.893
Aantal huurwoningen2.135
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€306.386
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik2960 kWh

Woningaanbod De Heurne april 2024

In deze lijst bieden we optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Filter eenvoudig op woningtype, vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaaren additionele aspecten als verwarming en parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook huizen te koop in Winterswijk Meddo, Winterswijk Huppel, Dinxperlo, Breedenbroek of Gendringen.

woning-te-koop-de-heurne

Studio of appartement kopen in De Heurne

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, kennen goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vallen vaak binnen een VvE constructie. Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 en 101 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 870 m3 gas en daarbij 2120 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis De Heurne

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en vooral buiten minimale privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 – 125 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1080 kuub gas en daarbij 2590 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in De Heurne is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 83 m2 – 118 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2660 kWh elektriciteit + 1200 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning De Heurne

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 134 m2 – 140 m2.
 • Verwachting: er wordt 3170 kWh elektra en 1360 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 144 m2 – 190 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3890 stroom (kWh) & 1840 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in De Heurne

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra je weet wat je verantwoord kan lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in De Heurne zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Is jouw bod het winnende bod? Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering definitief te regelen. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in De Heurne

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand tonen wij gegevens van taxatie experts en makelaars in De Heurne en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in De Heurne geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.950 & €2.750. In de opsomming hierna vind je namen en adressen van financieel adviseurs in De Heurne.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in De Heurne. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in De Heurne

Afgelopen maand (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in De Heurne en in de buurt. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Check ook meer details over Zelf huis verkopen.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost een woning in De Heurne kopen?

In deze gemeente Aalten vinden we circa 12.028 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 9.893 (71,1%) koophuizen en 2.135 (28,6%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 144 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €220.000 en de gem. verkoopprijs is €306.386. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in De Heurne. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in De Heurne?

Een woning in Aalten heeft een verbruik van gemiddeld 1310 m3 per jaar aan gas en 2960 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (870 kuub aardgas en 2120 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1840 m3 gas en 3890 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in De Heurne passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in De Heurne?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 27.121 personen in 11.513 verschillende gezinnen. Dat betreffen 3.465 eenpersoonshuishoudens, 3.971 families zonder kinderen en 4.077 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,31 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan volgen nog de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in De Heurne?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in De Heurne plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.aalten.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7095.

Plaats een reactie