Woning kopen Winterswijk Woold

Wil je een woning kopen in Winterswijk Woold? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Gelderland. Op korte afstand heb je uiteenlopende faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Daarbij tref je hier een prachtige natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 13.245 huizen (70,1% koopwoning, 29,7% huurhuizen). De woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €291.164. Op deze website vind je het woningaanbod in Winterswijk Woold, gegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Je vind hier zowel rijtjeshuizen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €206.000, de gemiddelde verkoopprijs is €291.164.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWinterswijk
PlaatsWinterswijk Woold
Postcode7108
Netnummer0543 (+31543)
Inwoners (gemeente)28.854
Aantal huishoudens12.772
Aantal huishoudens met kinderen4.248
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen13.245
Aantal koopwoningen10.199
Aantal huurwoningen3.046
Gemiddelde woonoppervlakte161 m2
Gemiddelde WOZ€206.000
Gemiddelde verkoopprijs€291.164
Gemiddeld gasverbruik1330 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Winterswijk Woold juni 2024

In deze lijst blader je door het actuele woningaanbod van juni 2024. Zoek op bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, liggingen meer onderwerpen zoals duurzaamheid of parkeermogelijkheden. Neem contact op met de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Winterswijk Miste, Winterswijk Henxel, Winterswijk Kotten, Winterswijk Ratum of Winterswijk Huppel.

woning-te-koop-winterswijk-woold

Appartement kopen in Winterswijk Woold

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, verbruiken niet al te veel energie en je hebt weinig onderhoud. Negatieve aspecten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Uitstekend bereikbaar en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 en 105 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 860 m3 gas en gem. 2240 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Winterswijk Woold

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 & 110 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1110 kuub gas en gem. 2720 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Winterswijk Woold is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 118 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2850 kWh elektriciteit + 1290 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Winterswijk Woold

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 122 m2 – 152 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3360 kWh elektra en 1500 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 140 m2 en 190 m2.
 • Verwachting: er wordt 3980 elektra (kWh) & 1980 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Winterswijk Woold

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens het duidelijk is wat je budget is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Winterswijk Woold Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering definitief te regelen. Aan de hand van koopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en taxateurs in Winterswijk Woold

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Deze professional heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een actueel taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder bieden wij adressen van taxatie experts en makelaars in Winterswijk Woold en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Winterswijk Woold geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.550 – €2.600. In de opsomming hierna tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Winterswijk Woold.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Winterswijk Woold. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Winterswijk Woold

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Winterswijk Woold en direct omgeving. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer informatie over Hoekwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Winterswijk Woold kopen?

In de buurt van de gemeente Winterswijk bestaan er circa 13.245 woonhuizen. Je vindt hier circa 10.199 (70,1%) koopwoningen en 3.046 (29,7%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 161 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €206.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €291.164. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Winterswijk Woold. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Winterswijk Woold?

Een huishouden in Winterswijk verbruikt gemiddeld 1330 kuub gas p/jaar en 3010 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (860 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2240 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1980 kuub aardgas en 3980 kWh elektra). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Winterswijk Woold passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Winterswijk Woold?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 28.854 inwoners in 12.772 gezinnen. Dit zijn 4.310 eenpersoonshuishoudens, 4.214 huishoudens zonder kinderen en 4.248 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,22 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Nu maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. Hierna komen de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Winterswijk Woold?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Winterswijk Woold bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.winterswijk.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 7108.

Plaats een reactie