Woning kopen Winterswijk Meddo

Van plan om een woning te kopen in Winterswijk Meddo? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Gelderland. In deze levendige buurt heb je voldoende dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarbij ontdek je hier een groen park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In 2024 zijn er in de gemeente 13.245 woningen (70,1% koopwoning, 29,7% huurhuizen). De huizenprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €291.164. Op deze pagina blader je door het recente woningaanbod in Winterswijk Meddo, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €206.000, de gemiddelde verkoopprijs is €291.164.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals scholen, winkels, restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWinterswijk
PlaatsWinterswijk Meddo
Postcode7104
Netnummer0543 (+31543)
Inwoners (gemeente)28.854
Aantal huishoudens12.772
Aantal huishoudens met kinderen4.248
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen13.245
Aantal koopwoningen10.199
Aantal huurwoningen3.046
Gemiddelde woonoppervlakte161 m2
Gemiddelde WOZ€206.000
Gemiddelde verkoopprijs€291.164
Gemiddeld gasverbruik1330 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Winterswijk Meddo april 2024

In het overzicht hieronder ontdek je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Selecteer op aantal kamers, bouwjaar, woningtype, woonoppervlakte, ligging, vraagprijsen additionele aspecten als woninglabel of en de aanwezigheid van een tuin. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Winterswijk Huppel, Winterswijk Ratum, De Heurne, Dinxperlo of Breedenbroek.

woning-te-koop-winterswijk-meddo

Eigen appartement kopen in Winterswijk Meddo

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben lage stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 91 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 860 m3 gas en 2240 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Winterswijk Meddo

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: een kleine achtertuin en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 – 125 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1110 kuub gas en tevens 2720 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Winterswijk Meddo is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 – 131 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2850 kWh elektriciteit & 1290 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Winterswijk Meddo

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 131 m2 & 140 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3360 kWh elektra & 1500 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 155 m2 – 196 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3980 elektriciteit (kWh) + 1980 gas (m3)verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Winterswijk Meddo

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Pararius, Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Winterswijk Meddo Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. A.d.h.v. het biedbedrag, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Winterswijk Meddo

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van een aantal factoren. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Winterswijk Meddo en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Winterswijk Meddo helpt je bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.400 & €3.300. In het schema hier bekijk je adressen van financieel adviseurs in Winterswijk Meddo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Winterswijk Meddo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Winterswijk Meddo

Recent (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Winterswijk Meddo en daarbuiten. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Check ook meer details over Buitenland.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Winterswijk Meddo kopen?

In en rondom de gemeente Winterswijk vind je ongeveer 13.245 huizen. Je vindt hier circa 10.199 (70,1%) koopwoningen en 3.046 (29,7%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 161 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €206.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €291.164. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Winterswijk Meddo. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Winterswijk Meddo?

Een huis in Winterswijk heeft een verbruik van gemiddeld 1330 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3010 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (860 m3 per jaar aan gas en 2240 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (1980 m3 per jaar aan gas en 3980 stroom (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Winterswijk Meddo passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Winterswijk Meddo?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 28.854 personen in 12.772 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 4.310 eenpersoonshuishoudens, 4.214 families zonder kinderen en 4.248 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,22 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Daarna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan is het tijd voor het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Winterswijk Meddo?

In deze streek vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Winterswijk Meddo laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.winterswijk.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 7104.

Plaats een reactie