Woning kopen Winterswijk Huppel

Alles weten over woning kopen in Winterswijk Huppel? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In de omgeving heb je toegang tot allerhande voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Verder is er vlakbij een park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er 13.245 huizen (70,1% koop, 29,7% huurwoningen). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €291.164. Op dit woningplatform check je het nieuwe woningaanbod in Winterswijk Huppel, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Gelderland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. benedenwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €206.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €291.164.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals winkels, restaurants, scholen, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWinterswijk
PlaatsWinterswijk Huppel
Postcode7105
Netnummer0543 (+31543)
Inwoners (gemeente)28.854
Aantal huishoudens12.772
Aantal huishoudens met kinderen4.248
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen13.245
Aantal koopwoningen10.199
Aantal huurwoningen3.046
Gemiddelde woonoppervlakte161 m2
Gemiddelde WOZ€206.000
Gemiddelde verkoopprijs€291.164
Gemiddeld gasverbruik1330 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Winterswijk Huppel juni 2024

In het schema hierna bekijk je alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Zoek specifiek o.b.v. perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaar, aantal kamersen andere eigenschappen zoals isolatie en de aanwezigheid van een kelder. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook huizen die te koop staan in Winterswijk Ratum, Winterswijk Kotten, Winterswijk Meddo, De Heurne & Dinxperlo.

woning-te-koop-winterswijk-huppel

Appartement kopen in Winterswijk Huppel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en je hebt weinig onderhoud. Wat wel geldt: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, vaak is er een gedeelde tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 93 m2.
 • Het energiegebruik is circa 860 m3 gas & 2240 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Winterswijk Huppel

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 & 112 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1110 kuub gas en +/- 2720 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Winterswijk Huppel is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 & 116 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2850 kWh elektra + 1290 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Winterswijk Huppel

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 126 m2 en 149 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3360 kWh stroom + 1500 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 & 197 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3980 elektra (kWh) + 1980 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Winterswijk Huppel

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je weet wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Winterswijk Huppel zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding zal afhangen van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de woning rond te maken. Op basis van aankoopsom, kosten koper (k.k.), zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en woningtaxateurs in Winterswijk Huppel

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Hij of zij zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie expert is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door te kijken naar diverse aspecten. Het taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder bieden wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Winterswijk Huppel en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Winterswijk Huppel geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.550 en €2.650. In de volgende weergave verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Winterswijk Huppel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Winterswijk Huppel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Winterswijk Huppel

Afgelopen maand (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Winterswijk Huppel en in de buurt. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Garagebox.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Winterswijk Huppel kopen?

In de hele gemeente Winterswijk vinden we circa 13.245 huizen. Het gaat daarbij om 10.199 (70,1%) koopwoningen en 3.046 (29,7%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 161 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €206.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €291.164. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat wil zeggen dat er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Winterswijk Huppel. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Winterswijk Huppel?

Een huishouden in Winterswijk verbruikt gemiddeld 1330 kuub gas en 3010 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (860 m3 aan gas en 2240 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (1980 kuub gas p/jaar en 3980 stroom (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Winterswijk Huppel passen duurzame oplossingen als dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Winterswijk Huppel?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 28.854 inwoners in 12.772 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 4.310 eenpersoonshuishoudens, 4.214 gezinnen zonder kinderen en 4.248 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,22 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Nu moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Nu gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Winterswijk Huppel?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Winterswijk Huppel bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.winterswijk.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7105.

Plaats een reactie