Woning kopen Winterswijk Kotten

Jouw volgende woning kopen in Winterswijk Kotten? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In en rondom deze plek zijn er veel voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Bovendien geniet je hier ook van mooie natuurgebieden, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 13.245 huizen (70,1% koophuis, 29,7% huur). De gemiddelde prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €291.164. Op deze informatieve website vind je het recente woningaanbod in Winterswijk Kotten, gegevens van makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere bovenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €206.000, de gemiddelde prijs van een woning is €291.164.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals natuurgebieden, winkels, restaurants, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWinterswijk
PlaatsWinterswijk Kotten
Postcode7107
Netnummer0543 (+31543)
Inwoners (gemeente)28.854
Aantal huishoudens12.772
Aantal huishoudens met kinderen4.248
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen13.245
Aantal koopwoningen10.199
Aantal huurwoningen3.046
Gemiddelde woonoppervlakte161 m2
Gemiddelde WOZ€206.000
Gemiddelde verkoopprijs€291.164
Gemiddeld gasverbruik1330 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Winterswijk Kotten juni 2024

Bijgaand vind je optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op vraagprijs, aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakte, liggingen andere woningeigenschappen als energieneutraal of aanwezigheid van een garage. Neem contact op met de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Winterswijk Woold, Winterswijk Miste, Winterswijk Ratum, Winterswijk Huppel & Winterswijk Meddo.

woning-te-koop-winterswijk-kotten

Eigen appartement kopen in Winterswijk Kotten

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, in de regel gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en je hebt weinig onderhoud. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 65 m2 & 98 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 860 m3 gas en doorgaans 2240 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Winterswijk Kotten

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 120 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1110 kuub gas en 2720 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Winterswijk Kotten is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 & 113 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2850 kWh stroom + 1290 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Winterswijk Kotten

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 120 m2 – 140 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3360 kWh elektriciteit + 1500 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 151 m2 – 205 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3980 elektriciteit (kWh) en 1980 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Winterswijk Kotten

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Winterswijk Kotten Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis rond te maken. D.m.v. de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Winterswijk Kotten

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder tref je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Winterswijk Kotten en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Winterswijk Kotten geeft financieel advies en helpt bij het verkrijgen van een hypotheek. Deze expert kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.750 – €2.800. In de volgende weergave bekijk je adressen van financieel adviseurs in Winterswijk Kotten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Winterswijk Kotten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Winterswijk Kotten

Deze maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Winterswijk Kotten en daarbuiten. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Rijtjeshuis.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Winterswijk Kotten kopen?

In de buurt van de gemeente Winterswijk bestaan er circa 13.245 huizen. Het gaat om 10.199 (70,1%) koopwoningen en 3.046 (29,7%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 161 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €206.000 en de gem. marktprijs is €291.164. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat maakt dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Winterswijk Kotten. Woningen staan kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Winterswijk Kotten?

Een woning in Winterswijk gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1330 m3 gas en 3010 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (860 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2240 kWh elektra. Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1980 kuub gas en 3980 kWh elektra). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Winterswijk Kotten passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Winterswijk Kotten?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 28.854 mensen in 12.772 huishoudens. Het betreft 4.310 eenpersoonshuishoudens, 4.214 gezinnen zonder kinderen en 4.248 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,22 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hierna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Zit er een fraai bod tussen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Winterswijk Kotten?

In deze regio zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Winterswijk Kotten realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.winterswijk.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7107.

Plaats een reactie