Woning kopen Ossendrecht

Van plan om een woning te kopen in Ossendrecht? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Brabant. In de omgeving zijn er uiteenlopende faciliteiten als winkels en scholen. In aanvulling daarop ontdek je hier een park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 9.928 woningen (71,8% koophuis, 27,8% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €332.957. Op dit woningportaal vind je het huidige woningaanbod in Ossendrecht, contactgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Brabant.
 • Je vind hier zowel starterswoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €256.000, de gemiddelde woningprijs is €332.957.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals natuurgebieden, sportclubs, scholen, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
PlaatsOssendrecht
Postcode4641
Netnummer0164 (+31164)
Inwoners (gemeente)21.876
Aantal huishoudens9.622
Aantal huishoudens met kinderen3.287
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen9.928
Aantal koopwoningen8.803
Aantal huurwoningen1.125
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€256.000
Gemiddelde verkoopprijs€332.957
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3220 kWh

Woningaanbod Ossendrecht juni 2024

Hieronder blader je door het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Kies op basis van bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, liggingen extra details als woninglabel of parkeeropties. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Putte, De Heen, Huijbergen, Hoogerheide & Ossenisse.

woning-te-koop-ossendrecht

Studio of appartement kopen in Ossendrecht

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn vaak onderdeel van een VvE. Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en lagere woonlasten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 91 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 730 m3 gas en gem. 1910 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Ossendrecht

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 106 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1020 kuub gas en +/- 2860 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Ossendrecht is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 117 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3000 kWh elektriciteit + 1210 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Ossendrecht

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 131 m2 en 149 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3270 kWh stroom & 1420 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 en 200 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4020 elektriciteit (kWh) + 1780 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Ossendrecht

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Ossendrecht Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan ga je de koopakte tekenen. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop af te ronden. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in Ossendrecht

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder tref je contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Ossendrecht en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Ossendrecht helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur loopt jouw financiële situatie door en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 en €2.600. In onderstaande lijst tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Ossendrecht.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ossendrecht. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Ossendrecht

In juni 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Ossendrecht en net daarbuiten. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over Bedrijfspand.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is gemiddeld een woning in Ossendrecht kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Woensdrecht zijn er 9.928 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 8.803 (71,8%) koopwoningen en 1.125 (27,8%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 140 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €256.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €332.957. De woningmarkt is vrij oververhit. Je moet er rekening mee houden dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ossendrecht. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Ossendrecht?

Een woonobject in Woensdrecht gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1320 kuub aardgas en 3220 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (730 m3 gas en 1910 kWh elektra. Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1780 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4020 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Ossendrecht passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Ossendrecht?

Deze buurt heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente wonen 21.876 mensen die we kunnen onderverdelen in 9.622 huishoudens. Er wonen 2.782 eenpersoonshuishoudens, 3.553 families zonder kinderen en 3.287 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,24 personen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of social media. In de volgende stap moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen inplannen. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Ossendrecht?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Ossendrecht laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.woensdrecht.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 4640, 4641.

Plaats een reactie