Woning kopen Woensdrecht

Snel een woning kopen in Woensdrecht? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Brabant. In de omgeving heb je diverse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. In aanvulling daarop kan je hier genieten van mooie natuurgebieden om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er 9.928 huizen (71,8% koophuis, 27,8% huurhuizen). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €332.957. Op deze website ontdek je het recente woningaanbod in Woensdrecht, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekadviseurs. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Brabant.
 • Je vind hier zowel rijtjeshuizen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €256.000, de gemiddelde woningprijs is €332.957.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals openbaar vervoer, sportclubs, scholen, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode4631
Netnummer0164 (+31164)
Inwoners (gemeente)21.876
Aantal huishoudens9.622
Aantal huishoudens met kinderen3.287
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen9.928
Aantal koopwoningen8.803
Aantal huurwoningen1.125
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€256.000
Gemiddelde verkoopprijs€332.957
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3220 kWh

Woningaanbod Woensdrecht mei 2024

In het overzicht hieronder check je alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op vraagprijs, woningtype, aantal kamers, bouwjaar, perceeloppervlakte, liggingen meer onderwerpen zoals energieneutraal en aanwezigheid van een bad. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Steenbergen, Tholen, Bergen op Zoom, Hulst & Terneuzen.

woning-te-koop-woensdrecht

Appartement kopen in Woensdrecht

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, ze zijn centraal gelegen, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 102 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 730 m3 gas en doorgaans 1910 kWh stroom.

Rijtjeshuis Woensdrecht

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 75 m2 en 112 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1020 kuub gas en +/- 2860 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Woensdrecht is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 127 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3000 kWh elektra & 1210 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Woensdrecht

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 123 m2 en 153 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3270 kWh stroom + 1420 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 143 m2 en 194 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4020 elektra (kWh) + 1780 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Woensdrecht

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat hij berekend heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Woensdrecht Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding zal afhangen van de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. Aan de hand van aankoopsom, kosten koper, in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaars in Woensdrecht

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een passend koophuis. Deze makelaar weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder tref je adressen van taxateurs en makelaars in Woensdrecht en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een goede hypotheekadviseur in Woensdrecht helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.750 – €2.850. In de lijst hierna bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Woensdrecht.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Woensdrecht. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Woensdrecht

In mei 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de tool hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Woensdrecht en net daarbuiten. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Makelaar.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost een woning in Woensdrecht kopen?

In de hele gemeente Woensdrecht bestaan er circa 9.928 woonhuizen. Je vindt hier circa 8.803 (71,8%) koopwoningen en 1.125 (27,8%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 140 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €256.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €332.957. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Woensdrecht. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Woensdrecht?

Een woonobject in Woensdrecht kent een gem. verbruik van 1320 kuub gas en 3220 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (730 m3 per jaar aan gas en 1910 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1780 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4020 kWh elektra). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Woensdrecht passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Woensdrecht?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente wonen 21.876 personen in 9.622 gezinnen. Dat betreffen 2.782 eenpersoonshuishoudens, 3.553 gezinnen zonder kinderen en 3.287 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,24 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Vervolgens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Woensdrecht?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Woensdrecht plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.woensdrecht.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 4634.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie