Woning kopen Jisp

Een woning kopen in Jisp? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Holland. In de nabije buurt heb je uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Daarnaast tref je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 6.919 woningen (64,2% koop, 35,7% huur). De gemiddelde woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €411.677. Op dit huizenplatform check je het huidige woningaanbod in Jisp, contactgegevens van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Holland.
 • Je vind hier onder andere kamers, appartementen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €295.000, de basis verkoopprijs is €411.677.
 • In de buurt vind je volop opties zoals kinderopvang, natuurgebieden, openbaar vervoer, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteWormerland
PlaatsJisp
Postcode1546
Netnummer075 (+3175)
Inwoners (gemeente)16.270
Aantal huishoudens7.107
Aantal huishoudens met kinderen2.625
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen6.919
Aantal koopwoningen5.239
Aantal huurwoningen1.680
Gemiddelde woonoppervlakte116 m2
Gemiddelde WOZ€295.000
Gemiddelde verkoopprijs€411.677
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2810 kWh

Woningaanbod Jisp mei 2024

Onderstaand bieden we alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van aantal kamers, bouwjaar, ligging, vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtypeen meer onderwerpen zoals energielabel en de aanwezigheid van een kelder. Neem contact op met het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Westzaan, Krommenie, Zaandijk, Koog aan de Zaan en Markenbinnen.

woning-te-koop-jisp

Appartementen te koop Jisp

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 99 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 810 m3 gas + 1970 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Jisp

Een tussenwoning is een woningtype die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 79 m2 – 113 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas en +/- 2790 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Jisp is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 91 m2 en 120 m2.
 • Schatting: er wordt 2910 kWh elektra & 1290 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Jisp

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 120 m2 – 143 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3030 kWh stroom + 1420 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 en 197 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3920 stroom (kWh) & 1900 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Jisp

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Jisp Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding bepaal je op basis van de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Check altijd of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering af te ronden. Gebaseerd op aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen middelen en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en woningtaxateurs in Jisp

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en kopen van een huis. Deze persoon zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder kan je aan de slag met adressen van taxateurs en makelaars in Jisp en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Jisp helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een passende hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.300 – €2.750. In het schema hier verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Jisp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Jisp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Jisp

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Jisp en in de buurt. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over Bouwrente.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Hoe duur is een woning in Jisp kopen?

In deze gemeente Wormerland vind je ongeveer 6.919 woningen. Je vindt hier circa 5.239 (64,2%) koopwoningen en 1.680 (35,7%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 116 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €295.000 en de gem. verkoopprijs is €411.677. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Jisp. De doorlooptijd van een woning is kort en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Jisp?

Een woonobject in Wormerland gebruikt gemiddeld 1210 m3 aan gas en 2810 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (810 kuub gas en 1970 elektra (kWh). Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1900 kuub gas en 3920 kWh elektra). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Jisp passen duurzame producten zoals vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Jisp?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 16.270 inwoners die we kunnen onderverdelen in 7.107 verschillende gezinnen. Het betreft 2.230 eenpersoonshuishoudens, 2.252 families zonder kinderen en 2.625 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,28 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Vervolgens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is komen de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Jisp?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Jisp plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.wormerland.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 1546.

Plaats een reactie