Woning kopen Zaandijk

Jouw aanstaande woning kopen in Zaandijk? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Holland. In de nabije buurt heb je uiteenlopende faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarbij geniet je hier ook van een schitterende natuur voor wandelingen en fietstochten. De gemeente biedt 69.114 huizen (54,7% koop, 45,2% huur). De gemiddelde verkoopprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €355.725. Op dit huizenportaal bekijk je het beschikbare woningaanbod in Zaandijk, contactgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekmakelaars. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Holland.
 • Er is een mix van kleinere huizen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €255.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €355.725.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals natuurgebieden, sportclubs, scholen, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteZaanstad
PlaatsZaandijk
Postcode1544
Netnummer075 (+3175)
Inwoners (gemeente)156.794
Aantal huishoudens70.358
Aantal huishoudens met kinderen26.230
Gemiddelde huishoudensgrootte2,2
Aantal woningen69.114
Aantal koopwoningen43.621
Aantal huurwoningen25.493
Gemiddelde woonoppervlakte103 m2
Gemiddelde WOZ€255.000
Gemiddelde verkoopprijs€355.725
Gemiddeld gasverbruik1090 m3
Gemiddeld stroomverbruik2590 kWh

Woningaanbod Zaandijk juni 2024

In ons overzicht vind je het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Filter eenvoudig op ligging, aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtypeen additionele aspecten als CV-ketel of parkeeropties. Neem contact op met het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Jisp, Westzaan, Koog aan de Zaan, Markenbinnen en Oostknollendam.

woning-te-koop-zaandijk

Appartementen te koop Zaandijk

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, vaak gelegen op een centrale plek, in de basis gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, vaak is er een gedeelde tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 97 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 860 m3 gas + 1940 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Zaandijk

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 75 m2 en 106 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1050 kuub gas + 2830 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Zaandijk is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 – 118 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2940 kWh elektriciteit + 1280 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Zaandijk

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 123 m2 & 155 m2.
 • Verwachting: er wordt 3070 kWh stroom + 1400 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 en 194 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3630 elektra (kWh) en 1850 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Zaandijk

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Zaandijk Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan ga je de koopakte tekenen. Check altijd of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van het huis te bevestigen. A.d.h.v. het biedbedrag, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Zaandijk

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het aankopen van een woning. Deze makelaar heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel bekijk je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Zaandijk en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Zaandijk geeft je persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Een deskundig financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 & €2.950. In de tabel hieronder tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Zaandijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zaandijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Zaandijk

Deze maand (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Zaandijk en net daarbuiten. Noemenswaardig: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Kosten koper.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Zaandijk kopen?

In deze gemeente Zaanstad zijn er ruim 69.114 woonhuizen. Er zijn 43.621 (54,7%) koopwoningen en 25.493 (45,2%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 103 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €255.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €355.725. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je niet veel te kiezen hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zaandijk. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Zaandijk?

Een woonobject in Zaanstad kent een gem. verbruik van 1090 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2590 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (860 m3 gas en 1940 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1850 m3 gas en 3630 stroom (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Zaandijk passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Zaandijk?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 156.794 personen in 70.358 verschillende huishoudens. Er wonen 25.391 eenpersoonshuishoudens, 18.737 huishoudens zonder kinderen en 26.230 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,2 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Nu style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna komen de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Zaandijk?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Zaandijk realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.zaanstad.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 1544.

Plaats een reactie