Woning kopen Markenbinnen

Jouw aanstaande woning kopen in Markenbinnen? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Holland. In de regio heb je allerhande voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. In aanvulling daarop kan je hier genieten van een prachtige natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 51.656 woningen (58,5% koopwoning, 41,4% huurwoningen). De woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €365.446. Op deze pagina ontdek je het actuele woningaanbod in Markenbinnen, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. benedenwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €245.000, de doorsnee verkoopprijs is €365.446.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals winkels, sportclubs, restaurants, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteAlkmaar
PlaatsMarkenbinnen
Postcode1536
Netnummer075 (+3175)
Inwoners (gemeente)109.436
Aantal huishoudens52.179
Aantal huishoudens met kinderen16.704
Gemiddelde huishoudensgrootte2,08
Aantal woningen51.656
Aantal koopwoningen32.763
Aantal huurwoningen18.893
Gemiddelde woonoppervlakte104 m2
Gemiddelde WOZ€245.000
Gemiddelde verkoopprijs€365.446
Gemiddeld gasverbruik1040 m3
Gemiddeld stroomverbruik2510 kWh

Woningaanbod Markenbinnen april 2024

Hieronder ontdek je alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Zoom verder in op woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijsen extra details als CV-ketel en aanwezigheid van parkeerplaats. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Koog aan de Zaan, Zaandijk, Oostknollendam, Wormer & Westknollendam.

woning-te-koop-markenbinnen

Een appartement kopen in Markenbinnen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn centraal gelegen, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vallen vaak binnen een VvE constructie. Belangrijke nadelen: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 93 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 710 m3 gas & 1890 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Markenbinnen

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: weinig ruimte in en rondom huis en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 en 114 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1080 kuub gas en gem. 2690 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Markenbinnen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 88 m2 – 117 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2820 kWh elektriciteit & 1290 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Markenbinnen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 127 m2 – 154 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3190 kWh elektra en 1430 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 & 203 m2.
 • Verwachting: er wordt 3770 elektriciteit (kWh) en 1860 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Markenbinnen

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij berekend heeft wat je kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia kan je woningen te koop in Markenbinnen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod komt tot stand door de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Kijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning in orde te maken. Gebaseerd op koopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen geld en directe verbouwkosten berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaars in Markenbinnen

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een geschikte woning. Deze persoon onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder tonen wij adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Markenbinnen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Markenbinnen helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.700 – €2.650. In het schema hier check je contactgegevens van financieel adviseurs in Markenbinnen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Markenbinnen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Markenbinnen

Deze maand (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Markenbinnen en omgeving. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees op deze website ook alles over Woningtaxatie.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Markenbinnen kopen?

In de hele gemeente Alkmaar registreren wij 51.656 woonhuizen. Je vindt hier circa 32.763 (58,5%) koophuizen en 18.893 (41,4%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 104 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €245.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €365.446. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat wil zeggen dat er maar beperkt aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Markenbinnen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Markenbinnen?

Een huishouden in Alkmaar gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1040 m3 gas voor verwarming en warm water en 2510 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (710 kuub gas en 1890 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (1860 kuub gas en 3770 kWh electriciteit). Veel bezitters van huizen te koop in Markenbinnen passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Markenbinnen?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente zijn 109.436 personen in 52.179 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 21.177 eenpersoonshuishoudens, 14.298 gezinnen zonder kinderen en 16.704 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,08 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. In de volgende stap style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan regel je enkel nog de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Markenbinnen?

In deze regio zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Markenbinnen laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.alkmaar.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 1536.

Plaats een reactie