Woning kopen Koog aan de Zaan

Plannen om een woning te kopen in Koog aan de Zaan? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Holland. In de regio heb je toegang tot diverse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Tevens kan je hier genieten van een schitterende natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 69.114 huizen (54,7% koophuis, 45,2% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €355.725. Op dit woningplatform blader je door het nieuwe woningaanbod in Koog aan de Zaan, gegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Holland.
 • Er is een mix van bovenwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €255.000, de gemiddelde transactieprijs is €355.725.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals kinderopvang, restaurants, natuurgebieden, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteZaanstad
PlaatsKoog aan de Zaan
Postcode1541
Netnummer075 (+3175)
Inwoners (gemeente)156.794
Aantal huishoudens70.358
Aantal huishoudens met kinderen26.230
Gemiddelde huishoudensgrootte2,2
Aantal woningen69.114
Aantal koopwoningen43.621
Aantal huurwoningen25.493
Gemiddelde woonoppervlakte103 m2
Gemiddelde WOZ€255.000
Gemiddelde verkoopprijs€355.725
Gemiddeld gasverbruik1090 m3
Gemiddeld stroomverbruik2590 kWh

Woningaanbod Koog aan de Zaan mei 2024

In deze lijst bieden we de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Maak een selectie aan de hand van ligging, woonoppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtypeen extra details als duurzaamheid & aanwezigheid van parkeerplaats. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Zaandijk, Jisp, Markenbinnen, Oostknollendam of Wormer.

woning-te-koop-koog-aan-de-zaan

Aanbod appartement kopen in Koog aan de Zaan

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, vaak gelegen op een centrale plek, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, verbruiken niet al te veel energie en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle faciliteiten om de hoek en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 93 m2.
 • Het energiegebruik is circa 860 m3 gas en daarbij 1940 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Koog aan de Zaan

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 75 m2 – 120 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1050 kuub gas en daarbij 2830 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Koog aan de Zaan is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 en 121 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2940 kWh stroom + 1280 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Koog aan de Zaan

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 122 m2 – 141 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3070 kWh elektriciteit + 1400 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 & 193 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3630 elektriciteit (kWh) + 1850 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Koog aan de Zaan

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Koog aan de Zaan Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod komt tot stand door de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de woning in orde te maken. A.d.h.v. koopsom, kosten koper (k.k.), spaargeld dat je zelf meeneemt en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Koog aan de Zaan

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze deskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een huis inschat op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder tref je gegevens van taxatie experts en makelaars in Koog aan de Zaan en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkend hypotheekadviseur in Koog aan de Zaan helpt je van A tot Z bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.450 – €2.500. In de tabel hieronder bieden we gegevens van financieel adviseurs in Koog aan de Zaan.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Koog aan de Zaan. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Koog aan de Zaan

Deze maand (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Koog aan de Zaan en net daarbuiten. Let op: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Check ook meer details over Voorlopig koopcontract.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Koog aan de Zaan kopen?

In deze gemeente Zaanstad registreren wij 69.114 woningen. Hierbij spreken we van 43.621 (54,7%) koopwoningen en 25.493 (45,2%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 103 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €255.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €355.725. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan het aanbod klein is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Koog aan de Zaan. Woning zijn vaak snel verkocht en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Koog aan de Zaan?

Een woonobject in Zaanstad kent een gem. verbruik van 1090 m3 aan gas en 2590 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (860 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1940 stroom (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1850 kuub gas p/jaar en 3630 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Koog aan de Zaan passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Koog aan de Zaan?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 156.794 inwoners die we kunnen onderverdelen in 70.358 gezinnen. Hier wonen 25.391 eenpersoonshuishoudens, 18.737 families zonder kinderen en 26.230 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,2 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bekende kanalen zijn Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Tevens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Koog aan de Zaan?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Koog aan de Zaan laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.zaanstad.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 1540, 1541.

Plaats een reactie