Woning kopen Oostknollendam

Plannen om een woning te kopen in Oostknollendam? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Holland. In de nabije omgeving zijn er diverse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Bovendien kan je hier genieten van een groen park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In 2024 zijn er in de gemeente 6.919 huizen (64,2% koopwoning, 35,7% huur). De huizenprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €411.677. Op dit huizenportaal ontdek je het huidige woningaanbod in Oostknollendam, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. starterswoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €295.000, de gemiddelde woningprijs is €411.677.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals sportclubs, openbaar vervoer, restaurants, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteWormerland
PlaatsOostknollendam
Postcode1534
Netnummer075 (+3175)
Inwoners (gemeente)16.270
Aantal huishoudens7.107
Aantal huishoudens met kinderen2.625
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen6.919
Aantal koopwoningen5.239
Aantal huurwoningen1.680
Gemiddelde woonoppervlakte116 m2
Gemiddelde WOZ€295.000
Gemiddelde verkoopprijs€411.677
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2810 kWh

Woningaanbod Oostknollendam april 2024

In het schema hierna vind je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op ligging, woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, aantal kamers, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als energieprestaties of en de aanwezigheid van een tuin. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Markenbinnen, Koog aan de Zaan, Wormer, Westknollendam en Wormerveer.

woning-te-koop-oostknollendam

Appartement kopen in Oostknollendam

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, je vind ze veel in het centrum, in de regel gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en lagere woonlasten.
 • Woonoppervlak tussen de 61 m2 & 92 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 810 m3 gas en doorgaans 1970 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Oostknollendam

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 78 m2 – 109 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1080 kuub gas en 2790 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Oostknollendam is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 – 123 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2910 kWh elektra & 1290 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Oostknollendam

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 124 m2 – 150 m2.
 • Verwachting: er wordt 3030 kWh elektra & 1420 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 148 m2 – 193 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3920 stroom (kWh) & 1900 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Oostknollendam

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je woningen te koop in Oostknollendam Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Loop na of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. D.m.v. koopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaars in Oostknollendam

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een geschikte woning. Deze persoon weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Oostknollendam en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Oostknollendam geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.750 en €2.650. In de tabel hieronder verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Oostknollendam.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oostknollendam. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Oostknollendam

Deze maand (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Oostknollendam en omliggende plekken. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Mogelijk ook interessant: Bouwkundige keuring.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost nu een woning in Oostknollendam kopen?

In deze gemeente Wormerland zijn er 6.919 woonobjecten. Er zijn 5.239 (64,2%) koophuizen en 1.680 (35,7%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 116 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €295.000 en de gem. verkoopprijs is €411.677. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit zorgt ervoor dat er niet veel aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Oostknollendam. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Oostknollendam?

Een woning in Wormerland heeft een verbruik van gemiddeld 1210 m3 per jaar aan gas en 2810 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (810 m3 per jaar aan gas en 1970 stroom (kWh). Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (1900 m3 gas en 3920 kWh elektra). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Oostknollendam passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Oostknollendam?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente leven 16.270 inwoners die we kunnen onderverdelen in 7.107 gezinnen. Dit zijn 2.230 eenpersoonshuishoudens, 2.252 huishoudens zonder kinderen en 2.625 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,28 inwoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Vervolgens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Oostknollendam?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Oostknollendam bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.wormerland.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 1534.

Plaats een reactie