Woning kopen Wormerveer

Wil je een woning kopen in Wormerveer? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Holland. In de regio bestaan er meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Ook geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente biedt 69.114 woningen (54,7% koopwoning, 45,2% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €355.725. Op dit woningportaal check je het beschikbare woningaanbod in Wormerveer, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Holland.
 • Je vind hier onder andere bovenwoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €255.000, de gemiddelde woningprijs is €355.725.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals restaurants, winkels, sportclubs, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteZaanstad
PlaatsWormerveer
Postcode1521
Netnummer075 (+3175)
Inwoners (gemeente)156.794
Aantal huishoudens70.358
Aantal huishoudens met kinderen26.230
Gemiddelde huishoudensgrootte2,2
Aantal woningen69.114
Aantal koopwoningen43.621
Aantal huurwoningen25.493
Gemiddelde woonoppervlakte103 m2
Gemiddelde WOZ€255.000
Gemiddelde verkoopprijs€355.725
Gemiddeld gasverbruik1090 m3
Gemiddeld stroomverbruik2590 kWh

Woningaanbod Wormerveer april 2024

In ons overzicht blader je door alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt eenvoudig zoeken op bouwjaar, vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamers, woningtypeen andere eigenschappen zoals energielabel of parkeermogelijkheden. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Westknollendam, Wormer, Zaandam, de Woude of Starnmeer.

woning-te-koop-wormerveer

Appartement kopen in Wormerveer

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, je vind ze veel in het centrum, bijna altijd gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Minpunten zijn: je hebt minder ruimte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 99 m2.
 • Het energiegebruik is circa 860 m3 gas en daarbij 1940 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Wormerveer

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 113 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1050 kuub gas en daarbij 2830 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Wormerveer is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 en 125 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2940 kWh elektriciteit en 1280 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Wormerveer

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 133 m2 & 152 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3070 kWh stroom & 1400 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 155 m2 en 191 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3630 stroom (kWh) en 1850 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Wormerveer

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Wormerveer Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning rond te maken. Op basis van koopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Wormerveer

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder tonen wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Wormerveer en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een deskundige hypotheekadviseur in Wormerveer geeft advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.300 & €2.850. In het schema hier check je namen en adressen van financieel adviseurs in Wormerveer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wormerveer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Wormerveer

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Wormerveer en omliggende plekken. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Verkoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost nu een woning in Wormerveer kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Zaanstad vind je ongeveer 69.114 woonobjecten. Het gaat daarbij om 43.621 (54,7%) koopwoningen en 25.493 (45,2%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 103 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €255.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €355.725. De woningmarkt is vrij oververhit. Hierdoor kunnen we stellen dan de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wormerveer. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Wormerveer?

Een woning in Zaanstad gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1090 kuub aardgas en 2590 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (860 m3 aan gas en 1940 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1850 m3 gas en 3630 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Wormerveer passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Wormerveer?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 156.794 mensen in 70.358 verschillende gezinnen. Dit zijn 25.391 eenpersoonshuishoudens, 18.737 families zonder kinderen en 26.230 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,2 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Vervolgens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan teken je de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Wormerveer?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Wormerveer laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.zaanstad.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 1520, 1521.

Plaats een reactie