Woning kopen Wormer

Alles weten over woning kopen in Wormer? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Holland. In de buurt bestaan er voldoende faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. In aanvulling daarop ontdek je hier een heerlijk natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er in totaal 6.919 woningen (64,2% koophuis, 35,7% huur, particulier en woningcorporaties). De woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €411.677. Op Woningassistent.nl vind je het recente woningaanbod in Wormer, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €295.000, de gemiddelde woningprijs is €411.677.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals kinderopvang, openbaar vervoer, winkels, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteWormerland
PlaatsWormer
Postcode1531
Netnummer075 (+3175)
Inwoners (gemeente)16.270
Aantal huishoudens7.107
Aantal huishoudens met kinderen2.625
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen6.919
Aantal koopwoningen5.239
Aantal huurwoningen1.680
Gemiddelde woonoppervlakte116 m2
Gemiddelde WOZ€295.000
Gemiddelde verkoopprijs€411.677
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2810 kWh

Woningaanbod Wormer april 2024

Met onze woningzoeker tref je het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Zoek op woningtype, ligging, aantal kamers, bouwjaar, vraagprijs, perceeloppervlakteen additionele aspecten als duurzaamheid & aanwezigheid van parkeerplaats. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Oostknollendam, Markenbinnen, Westknollendam, Wormerveer of Zaandam.

woning-te-koop-wormer

Een appartement kopen in Wormer

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, hebben een zeer goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben weinig stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: de ruimte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 – 94 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 810 m3 gas & 1970 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Wormer

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 109 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1080 kuub gas en daarbij 2790 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Wormer is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 118 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2910 kWh elektra + 1290 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Wormer

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 126 m2 – 151 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3030 kWh elektriciteit en 1420 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 & 204 m2.
 • Verwachting: er wordt 3920 elektra (kWh) + 1900 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Wormer

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia kan je woningen te koop in Wormer Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Door een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte zal dan worden samengesteld. Loop na of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis definitief te regelen. Gebaseerd op koopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen middelen en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en woningtaxateurs in Wormer

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze professional heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Wormer en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Wormer helpt je van A tot Z bij het vinden van een goede hypotheek. De bank of adviseur loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 – €3.000. In het schema hier tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Wormer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wormer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Wormer

De afgelopen periode (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Wormer en omliggende plekken. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Energielabel.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Wormer kopen?

In de gemeente Wormerland bestaan er circa 6.919 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 5.239 (64,2%) koophuizen en 1.680 (35,7%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 116 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €295.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €411.677. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat maakt dan dat je niet veel te kiezen hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wormer. Woning zijn vaak snel verkocht en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Wormer?

Een huishouden in Wormerland kent een gem. verbruik van 1210 kuub gas p/jaar en 2810 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (810 m3 gas en 1970 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1900 m3 per jaar aan gas en 3920 kWh elektra). Veel bezitters van huizen te koop in Wormer passen duurzame producten zoals dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Wormer?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In deze gemeente verblijven 16.270 mensen in 7.107 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 2.230 eenpersoonshuishoudens, 2.252 huishoudens zonder kinderen en 2.625 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,28 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Daarna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Wormer?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Wormer zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.wormerland.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 1530, 1531.

Plaats een reactie