Woning kopen Westknollendam

Van plan om een woning te kopen in Westknollendam? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Holland. In de omgeving vind je allerhande dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Tevens vind je hier mooie natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 69.114 huizen (54,7% koophuis, 45,2% huur). De woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €355.725. Op deze pagina bekijk je het woningaanbod in Westknollendam, gegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Holland.
 • Je vind hier zowel bovenwoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €255.000, de gemiddelde transactieprijs is €355.725.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals scholen, kinderopvang, winkels, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteZaanstad
PlaatsWestknollendam
Postcode1525
Netnummer075 (+3175)
Inwoners (gemeente)156.794
Aantal huishoudens70.358
Aantal huishoudens met kinderen26.230
Gemiddelde huishoudensgrootte2,2
Aantal woningen69.114
Aantal koopwoningen43.621
Aantal huurwoningen25.493
Gemiddelde woonoppervlakte103 m2
Gemiddelde WOZ€255.000
Gemiddelde verkoopprijs€355.725
Gemiddeld gasverbruik1090 m3
Gemiddeld stroomverbruik2590 kWh

Woningaanbod Westknollendam mei 2024

Onderstaand krijg je inzicht in het actuele woningaanbod van mei 2024. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, aantal kamersen additionele aspecten als isolatie en de aanwezigheid van een kelder. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Wormer, Oostknollendam, Wormerveer, Zaandam of de Woude.

woning-te-koop-westknollendam

Appartement kopen in Westknollendam

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, je vind ze veel in het centrum, bijna altijd gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Belangrijke nadelen: slechts een beperkt vloeroppervlak, vaak is er een gedeelde tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 64 m2 – 101 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 860 m3 gas en 1940 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Westknollendam

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en vooral buiten minimale privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 – 105 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1050 kuub gas en tevens 2830 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Westknollendam is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 – 131 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2940 kWh elektra & 1280 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Westknollendam

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 124 m2 & 147 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3070 kWh elektra + 1400 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 – 191 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3630 elektra (kWh) + 1850 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Westknollendam

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Westknollendam Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Op basis van aankoopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaardijen in Westknollendam

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze huis-expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een object berekend na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Het taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met gegevens van taxatie experts en makelaars in Westknollendam en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Westknollendam geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.500 – €2.650. In de opsomming hierna bieden we gegevens van financieel adviseurs in Westknollendam.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Westknollendam. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Westknollendam

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Westknollendam en daarbuiten. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over WOZ waarde.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost nu een woning in Westknollendam kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Zaanstad zijn er ruim 69.114 woonhuizen. Er zijn 43.621 (54,7%) koophuizen en 25.493 (45,2%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 103 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €255.000 en de gem. marktprijs is €355.725. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit betekent dat er niet veel aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Westknollendam. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Westknollendam?

Een huis in Zaanstad verbruikt qua energie gem. zo’n 1090 kuub gas p/jaar en 2590 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (860 kuub gas p/jaar en 1940 kWh elektra. Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1850 m3 per jaar aan gas en 3630 elektra (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Westknollendam passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Westknollendam?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 156.794 mensen die we kunnen onderverdelen in 70.358 verschillende gezinnen. Er wonen 25.391 eenpersoonshuishoudens, 18.737 gezinnen zonder kinderen en 26.230 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,2 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Vervolgens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Westknollendam?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Westknollendam bouwen. Informeer bij de gemeente (www.zaanstad.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 1525.

Plaats een reactie