Woning kopen Wijk bij Duurstede

Wil je een woning kopen in Wijk bij Duurstede? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Utrecht. In de nabije buurt zijn er allerhande dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder vind je hier een bijzondere natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In totaal zijn er in deze gemeente 10.273 huizen (70,2% koopwoning, 29,6% huurhuis). De woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €422.915. Op deze pagina tonen wij het nieuwe woningaanbod in Wijk bij Duurstede, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Utrecht.
 • Het aanbod is heel divers met benedenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €292.000, de gemiddelde prijs van een woning is €422.915.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals winkels, natuurgebieden, sportclubs, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteWijk bij Duurstede
Postcode3962
Netnummer0343 (+31343)
Inwoners (gemeente)23.914
Aantal huishoudens10.096
Aantal huishoudens met kinderen3.823
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen10.273
Aantal koopwoningen8.414
Aantal huurwoningen1.859
Gemiddelde woonoppervlakte124 m2
Gemiddelde WOZ€292.000
Gemiddelde verkoopprijs€422.915
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Wijk bij Duurstede mei 2024

Bijgaand check je alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Kies op basis van woonoppervlakte, perceeloppervlakte, ligging, woningtype, aantal kamers, vraagprijsen andere woningeigenschappen als duurzaamheid of parkeermogelijkheden. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Bunnik, Houten, Utrechtse Heuvelrug, Woudenberg & Renswoude.

woning-te-koop-wijk-bij-duurstede

Een appartement kopen in Wijk bij Duurstede

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 61 m2 en 90 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 820 m3 gas en doorgaans 2350 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Wijk bij Duurstede

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 75 m2 & 107 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1090 kuub gas + 3000 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Wijk bij Duurstede is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 130 m2.
 • Schatting: er wordt 3110 kWh stroom en 1260 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Wijk bij Duurstede

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 133 m2 – 152 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3470 kWh elektriciteit en 1500 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 154 m2 – 190 m2.
 • Verwachting: er wordt 4360 elektriciteit (kWh) + 2070 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Wijk bij Duurstede

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius kan je woningen te koop in Wijk bij Duurstede Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. Door middel van het biedbedrag, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Wijk bij Duurstede

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder tonen wij gegevens van taxatie experts en makelaars in Wijk bij Duurstede en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Wijk bij Duurstede geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.550 & €3.300. In de lijst hierna bieden we gegevens van financieel adviseurs in Wijk bij Duurstede.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wijk bij Duurstede. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Wijk bij Duurstede

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Wijk bij Duurstede en net daarbuiten. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Op deze website lees je ook meer over Zonneboiler.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost een woning in Wijk bij Duurstede kopen?

In de gemeente Wijk bij Duurstede zijn er ruim 10.273 woonobjecten. Dit zijn 8.414 (70,2%) koophuizen en 1.859 (29,6%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 124 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €292.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €422.915. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat wil zeggen dat er maar beperkt aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wijk bij Duurstede. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Wijk bij Duurstede?

Een huis in Wijk bij Duurstede verbruikt qua energie gem. zo’n 1210 m3 gas voor verwarming en warm water en 3080 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (820 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2350 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2070 m3 aan gas en 4360 kWh elektra). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Wijk bij Duurstede passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, dubbel glas, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Wijk bij Duurstede?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 23.914 inwoners in 10.096 verschillende huishoudens. Dat betreffen 2.813 eenpersoonshuishoudens, 3.460 gezinnen zonder kinderen en 3.823 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,35 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je alles vast in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Wijk bij Duurstede?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Wijk bij Duurstede laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.wijkbijduurstede.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 3960, 3961, 3962.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie