Woning kopen Aerdt

Jouw ideale woning kopen in Aerdt? Het is een erg populaire plek in de provincie Gelderland. Op korte afstand heb je verschillende faciliteiten als winkels, OV en scholen. Daarnaast vind je in de directe omgeving een mooi en rustig natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente heeft 20.227 woningen (63,4% koopwoning, 36,5% huur). De gemiddelde transactieprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €305.045. Op deze website bieden wij het actuele woningaanbod in Aerdt, adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Je vind hier onder andere kleine appartementen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €212.000, de gemiddelde verkoopprijs is €305.045.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals winkels, scholen, sportclubs, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteZevenaar
PlaatsAerdt
Postcode6913
Netnummer0316 (+31316)
Inwoners (gemeente)43.750
Aantal huishoudens19.850
Aantal huishoudens met kinderen6.592
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen20.227
Aantal koopwoningen16.594
Aantal huurwoningen3.633
Gemiddelde woonoppervlakte129 m2
Gemiddelde WOZ€212.000
Gemiddelde verkoopprijs€305.045
Gemiddeld gasverbruik1190 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Aerdt juni 2024

Hieronder bekijk je het actuele woningaanbod van juni 2024. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamers, ligging, bouwjaar, perceeloppervlakteen relevante factoren als energieprestaties & en de aanwezigheid van een tuin. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Herwen, Lobith, Pannerden, Babberich & Velp.

woning-te-koop-aerdt

Appartementen te koop Aerdt

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en het onderhoud is zeer beperkt. Vergeet niet: het is allemaal wat kleiner, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle faciliteiten om de hoek en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 61 m2 – 93 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 740 m3 gas en tevens 2120 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Aerdt

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder lichtinval.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 & 113 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1060 kuub gas en 2790 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Aerdt is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 & 113 m2.
 • Schatting: er wordt 2950 kWh stroom & 1190 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Aerdt

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 126 m2 – 146 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3280 kWh stroom + 1340 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 en 190 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4060 stroom (kWh) & 1790 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Aerdt

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Aerdt Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Op basis van aankoopwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Aerdt

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder vind je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Aerdt en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Aerdt geeft je natuurlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.350 – €3.200. In het schema hier bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Aerdt.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Aerdt. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Aerdt

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave doorzoek je onlangs verkochte woningen in Aerdt en daarbuiten. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Waterontharder.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Aerdt kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Zevenaar vind je ongeveer 20.227 huizen. We maken onderscheid tussen 16.594 (63,4%) koophuizen en 3.633 (36,5%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 129 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €212.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €305.045. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Aerdt. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Aerdt?

Een woonobject in Zevenaar heeft een verbruik van gemiddeld 1190 kuub gas p/jaar en 2970 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (740 m3 gas en 2120 stroom (kWh). Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1790 m3 gas voor verwarming en warm water en 4060 elektra (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Aerdt passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Aerdt?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente leven 43.750 inwoners in 19.850 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 6.537 eenpersoonshuishoudens, 6.721 huishoudens zonder kinderen en 6.592 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,18 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Hiervoor zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Aerdt?

In deze streek zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Aerdt plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.zevenaar.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 6913.

Plaats een reactie