Woning kopen Lobith

Jouw ideale woning kopen in Lobith? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In de buurt vind je diverse dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Ook geniet je hier ook van een groot natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 20.227 woningen (63,4% koopwoning, 36,5% huurhuis). De gemiddelde woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €305.045. Op dit woningportaal bekijk je het beschikbare woningaanbod in Lobith, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. benedenwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €212.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €305.045.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals kinderopvang, sportclubs, scholen, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteZevenaar
PlaatsLobith
Postcode6915
Netnummer0316 (+31316)
Inwoners (gemeente)43.750
Aantal huishoudens19.850
Aantal huishoudens met kinderen6.592
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen20.227
Aantal koopwoningen16.594
Aantal huurwoningen3.633
Gemiddelde woonoppervlakte129 m2
Gemiddelde WOZ€212.000
Gemiddelde verkoopprijs€305.045
Gemiddeld gasverbruik1190 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Lobith april 2024

In onderstaande weergave tref je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als ligging, bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijsen andere eigenschappen zoals energielabel & parkeermogelijkheden. Neem contact op met de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Tolkamer, Groessen, Herwen, Aerdt en Pannerden.

woning-te-koop-lobith

Aanbod appartement kopen in Lobith

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en je hebt weinig onderhoud. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 63 m2 – 101 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 740 m3 gas en tevens 2120 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Lobith

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte in en rondom huis en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 & 110 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1060 kuub gas en +/- 2790 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Lobith is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 & 131 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2950 kWh elektriciteit & 1190 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Lobith

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 123 m2 – 147 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3280 kWh stroom + 1340 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 140 m2 & 205 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4060 elektriciteit (kWh) + 1790 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Lobith

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra hij berekend heeft wat jouw bestedingsruimte is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Lobith Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk goed of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering af te handelen. Aan de hand van aankoopwaarde, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Lobith

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze expert weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel tref je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Lobith en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Lobith geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.650 – €2.950. In de opsomming hierna bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Lobith.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lobith. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Lobith

In april 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Lobith en in de buurt. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer info over Annuïteitenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Lobith kopen?

In de buurt van de gemeente Zevenaar bestaan er circa 20.227 woonhuizen. Hierbij spreken we van 16.594 (63,4%) koopwoningen en 3.633 (36,5%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 129 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €212.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €305.045. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lobith. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Lobith?

Een woonhuis in Zevenaar kent een gem. verbruik van 1190 m3 aan gas en 2970 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (740 m3 gas voor verwarming en warm water en 2120 elektra (kWh). Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (1790 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4060 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Lobith passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Lobith?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente wonen 43.750 inwoners in 19.850 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 6.537 eenpersoonshuishoudens, 6.721 gezinnen zonder kinderen en 6.592 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,18 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Lobith?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Lobith plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.zevenaar.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6915.

Plaats een reactie