Woning kopen Herwen

Jouw volgende woning kopen in Herwen? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. In deze levendige buurt vind je allerhande faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Ook is er vlakbij een schitterende natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 20.227 woningen (63,4% koophuis, 36,5% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €305.045. Op dit huizenportaal vind je het recente woningaanbod in Herwen, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met starterswoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €212.000, de gemiddelde huizenprijs is €305.045.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals openbaar vervoer, sportclubs, restaurants, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteZevenaar
PlaatsHerwen
Postcode6914
Netnummer0316 (+31316)
Inwoners (gemeente)43.750
Aantal huishoudens19.850
Aantal huishoudens met kinderen6.592
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen20.227
Aantal koopwoningen16.594
Aantal huurwoningen3.633
Gemiddelde woonoppervlakte129 m2
Gemiddelde WOZ€212.000
Gemiddelde verkoopprijs€305.045
Gemiddeld gasverbruik1190 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Herwen juni 2024

In ons overzicht vind je alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Zoom verder in op woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, woningtype, vraagprijsen andere eigenschappen zoals duurzaamheid & parkeermogelijkheden. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook huizen te koop in Lobith, Tolkamer, Aerdt, Pannerden & Babberich.

woning-te-koop-herwen

Appartement kopen in Herwen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, zijn uitstekend bereikbaar, zijn doorgaans gelijkvloers de stookkosten zijn laag en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 98 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 740 m3 gas en +/- 2120 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Herwen

Een tussenwoning is een woningtype die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 – 124 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1060 kuub gas en doorgaans 2790 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Herwen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 115 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2950 kWh elektriciteit en 1190 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Herwen

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 128 m2 en 150 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3280 kWh stroom en 1340 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 141 m2 & 205 m2.
 • Verwachting: er wordt 4060 elektra (kWh) + 1790 gas (m3) verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Herwen

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer hij berekend heeft wat je kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Herwen zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering af te handelen. Op basis van het bod, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en taxateurs in Herwen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze expert weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van verschillende thema’s. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder tref je contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Herwen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Herwen helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 & €2.900. In de opsomming hierna check je contactgegevens van financieel adviseurs in Herwen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Herwen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Herwen

Recent (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Herwen en daarbuiten. Belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Hypotheken.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is een woning in Herwen kopen?

In en rondom de gemeente Zevenaar zijn er 20.227 woonobjecten. Dit zijn 16.594 (63,4%) koopwoningen en 3.633 (36,5%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 129 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €212.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €305.045. De woningmarkt is vrij oververhit. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je niet veel te kiezen hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Herwen. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Herwen?

Een woonobject in Zevenaar verbruikt gemiddeld 1190 m3 aan gas en 2970 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (740 m3 per jaar aan gas en 2120 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (1790 m3 gas voor verwarming en warm water en 4060 kWh elektra). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Herwen passen duurzame producten zoals warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Herwen?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 43.750 mensen in 19.850 huishoudens. Dat betreffen 6.537 eenpersoonshuishoudens, 6.721 huishoudens zonder kinderen en 6.592 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,18 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Ook maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Herwen?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Herwen laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.zevenaar.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 6914.

Plaats een reactie