Woning kopen Tolkamer

Alles weten over woning kopen in Tolkamer? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Gelderland. In de nabije buurt bestaan er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Ook is er vlakbij een schitterende natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 20.227 woningen (63,4% koophuis, 36,5% huur). De gemiddelde prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €305.045. Op dit huizenportaal bieden wij het recente woningaanbod in Tolkamer, adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Je vind hier zowel kleinere huizen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €212.000, de gemiddelde huizenprijs is €305.045.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals sportclubs, openbaar vervoer, natuurgebieden, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteZevenaar
PlaatsTolkamer
Postcode6916
Netnummer0316 (+31316)
Inwoners (gemeente)43.750
Aantal huishoudens19.850
Aantal huishoudens met kinderen6.592
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen20.227
Aantal koopwoningen16.594
Aantal huurwoningen3.633
Gemiddelde woonoppervlakte129 m2
Gemiddelde WOZ€212.000
Gemiddelde verkoopprijs€305.045
Gemiddeld gasverbruik1190 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Tolkamer juni 2024

Hieronder ontdek je de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Kies op basis van bouwjaar, woningtype, vraagprijs, ligging, aantal kamers, woonoppervlakteen relevante factoren als duurzaamheid en aanwezigheid van een bad. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook woningen die te koop staan in Groessen, Loo Gld, Lobith, Herwen of Aerdt.

woning-te-koop-tolkamer

Aanbod appartement kopen in Tolkamer

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, ze zijn centraal gelegen, zijn gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 98 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 740 m3 gas en 2120 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Tolkamer

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 70 m2 en 115 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1060 kuub gas en +/- 2790 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Tolkamer is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 89 m2 – 112 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2950 kWh elektriciteit en 1190 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Tolkamer

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 133 m2 en 149 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3280 kWh stroom + 1340 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 153 m2 en 203 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4060 stroom (kWh) en 1790 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Tolkamer

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Tolkamer Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding bepaal je op basis van de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering te bevestigen. Aan de hand van het geaccepteerde bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Tolkamer

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel vind je gegevens van taxateurs en makelaars in Tolkamer en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Tolkamer helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.550 en €2.850. In de volgende weergave verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Tolkamer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Tolkamer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Tolkamer

Deze maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Tolkamer en omliggende plekken. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees ook verder over Lineaire hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost nu een woning in Tolkamer kopen?

In deze gemeente Zevenaar bestaan er circa 20.227 woningen. Dit zijn 16.594 (63,4%) koopwoningen en 3.633 (36,5%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 129 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €212.000 en de gem. marktprijs is €305.045. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Tolkamer. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Tolkamer?

Een woning in Zevenaar gebruikt gemiddeld 1190 m3 gas voor verwarming en warm water en 2970 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (740 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2120 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1790 m3 aan gas en 4060 kWh stroom). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Tolkamer passen duurzame producten zoals dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Tolkamer?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 43.750 personen in 19.850 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 6.537 eenpersoonshuishoudens, 6.721 families zonder kinderen en 6.592 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,18 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Hiervoor style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Tolkamer?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Tolkamer laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.zevenaar.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 6916.

Plaats een reactie