Woning kopen Ammerstol

Snel een woning kopen in Ammerstol? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zuid-Holland. Op korte afstand heb je toegang tot uiteenlopende faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Verder ontdek je hier een schitterende natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 23.944 woningen (65,9% koopwoning, 34% huurwoningen). De huizenprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €386.435. Op Woningassistent.nl bieden wij het actuele woningaanbod in Ammerstol, adressen van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekbedrijven. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Zuid-Holland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van benedenwoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €273.000, de gemiddelde prijs van een woning is €386.435.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals sportclubs, scholen, openbaar vervoer, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
PlaatsAmmerstol
Postcode2865
Netnummer0182 (+31182)
Inwoners (gemeente)56.319
Aantal huishoudens23.726
Aantal huishoudens met kinderen8.570
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen23.944
Aantal koopwoningen19.265
Aantal huurwoningen4.679
Gemiddelde woonoppervlakte127 m2
Gemiddelde WOZ€273.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.435
Gemiddeld gasverbruik1230 m3
Gemiddeld stroomverbruik2930 kWh

Woningaanbod Ammerstol juni 2024

Bijgaand ontdek je alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woonoppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakte, ligging, aantal kamersen andere eigenschappen zoals duurzaamheid & parkeermogelijkheden. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het huizenaanbod in Schoonhoven, Nieuwerkerk aan den IJssel, Bergambacht, Vlist en Haastrecht.

woning-te-koop-ammerstol

Appartementen te koop Ammerstol

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, je vind ze veel in het centrum, bijna altijd gelijkvloers, hebben lage stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 95 m2.
 • Het energiegebruik is circa 770 m3 gas + 1960 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Ammerstol

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 114 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1070 kuub gas + 2760 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Ammerstol is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 – 127 m2.
 • Schatting: er wordt 2900 kWh stroom & 1250 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Ammerstol

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 122 m2 en 145 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3400 kWh elektriciteit en 1460 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 144 m2 & 195 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4110 stroom (kWh) en 1940 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Ammerstol

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te weten. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Ammerstol Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte kan dan opgesteld worden. Kijk goed of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van de koop rond te maken. Aan de hand van het biedbedrag, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen middelen en directe verbouwkosten berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Ammerstol

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Ammerstol en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Ammerstol geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.450 – €2.800. In de volgende weergave bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Ammerstol.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ammerstol. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Ammerstol

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Ammerstol en omliggende plekken. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Antikraak wonen.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost nu een woning in Ammerstol kopen?

In de gemeente Krimpenerwaard zijn er 23.944 woonhuizen. Dit zijn 19.265 (65,9%) koopwoningen en 4.679 (34%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 127 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €273.000 en de gem. verkoopprijs is €386.435. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat wil zeggen dat er niet veel aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ammerstol. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Ammerstol?

Een woning in Krimpenerwaard heeft een verbruik van gemiddeld 1230 kuub aardgas en 2930 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (770 m3 aan gas en 1960 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1940 m3 gas voor verwarming en warm water en 4110 kWh stroom). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Ammerstol passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Ammerstol?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 56.319 inwoners in 23.726 verschillende huishoudens. Dit zijn 7.307 eenpersoonshuishoudens, 7.849 families zonder kinderen en 8.570 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,35 mensen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Ook moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Ammerstol?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Ammerstol bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.krimpenerwaard.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 2865.

Plaats een reactie