Woning kopen Zutphen

Jouw aanstaande woning kopen in Zutphen? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. In deze levendige buurt vind je uiteenlopende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Tevens vind je in de directe omgeving een groen park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In 2024 zijn er in de gemeente 22.651 huizen (56,1% koop, 43,8% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €324.899. Op deze website vind je het actuele woningaanbod in Zutphen, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijtjeshuizen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €216.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €324.899.
 • In de regio zijn veel opties zoals natuurgebieden, winkels, scholen, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteZutphen
Postcode7201
Netnummer0575 (+31575)
Inwoners (gemeente)47.934
Aantal huishoudens22.046
Aantal huishoudens met kinderen7.045
Gemiddelde huishoudensgrootte2,1
Aantal woningen22.651
Aantal koopwoningen15.234
Aantal huurwoningen7.417
Gemiddelde woonoppervlakte113 m2
Gemiddelde WOZ€216.000
Gemiddelde verkoopprijs€324.899
Gemiddeld gasverbruik1110 m3
Gemiddeld stroomverbruik2510 kWh

Woningaanbod Zutphen april 2024

In het overzicht hieronder bieden we alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Kies op basis van bouwjaar, ligging, woningtype, woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als energieneutraal en parkeeropties. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Lochem, Bronckhorst, Oost Gelre, Aalten & Winterswijk.

woning-te-koop-zutphen

Appartement kopen in Zutphen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, gebouwd op centraal gelegen locaties, meestal gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Uitstekend bereikbaar en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 65 m2 & 96 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 820 m3 gas en daarbij 1850 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Zutphen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 74 m2 – 116 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1080 kuub gas en gem. 2620 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Zutphen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 86 m2 – 125 m2.
 • Schatting: er wordt 2730 kWh elektra en 1250 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Zutphen

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 129 m2 & 148 m2.
 • Verwachting: er wordt 3010 kWh elektriciteit & 1390 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 en 192 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3910 elektriciteit (kWh) & 1970 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Zutphen

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Wanneer hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Zutphen zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis af te ronden. Gebaseerd op het bod, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Zutphen

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Advies: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een object berekend na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met namen en adressen van taxateurs en makelaars in Zutphen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkend hypotheekadviseur in Zutphen geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw adviseur bekijkt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.900 & €3.000. In de lijst hierna verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Zutphen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zutphen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Zutphen

Deze maand (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In onderstaande visuele weergave kun je zoeken door alle verkochte woningen in Zutphen en net daarbuiten. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost een woning in Zutphen kopen?

In de buurt van de gemeente Zutphen vind je ongeveer 22.651 woningen. Je vindt hier circa 15.234 (56,1%) koophuizen en 7.417 (43,8%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 113 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €216.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €324.899. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit zorgt ervoor dat het aanbod klein is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zutphen. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Zutphen?

Een huis in Zutphen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1110 kuub aardgas en 2510 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (820 m3 aan gas en 1850 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1970 m3 gas en 3910 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Zutphen passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Zutphen?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 47.934 mensen in 22.046 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 8.587 eenpersoonshuishoudens, 6.414 families zonder kinderen en 7.045 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,1 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Nu maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. Daarna begint het onderhandelen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Zutphen?

In deze streek vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Zutphen plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.zutphen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 7200, 7201, 7202, 7203, 7204, 7205, 7206, 7207, 7233.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie