Woning kopen Hasselt

Wil je een woning kopen in Hasselt? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Overijssel. In deze levendige buurt heb je toegang tot veel voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Verder vind je hier een park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In 2024 zijn er in de gemeente 9.013 woningen (71,8% koop, 27,9% huur, vrije sector en sociaal). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €291.968. Op dit huizenplatform check je het laatste woningaanbod in Hasselt, contactgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Overijssel.
 • Je vindt hier een goede mix van rijtjeshuizen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €220.000, de doorsnee verkoopprijs is €291.968.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals winkels, restaurants, scholen, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteZwartewaterland
PlaatsHasselt
Postcode8061
Netnummer038 (+3138)
Inwoners (gemeente)22.685
Aantal huishoudens8.565
Aantal huishoudens met kinderen3.661
Gemiddelde huishoudensgrootte2,62
Aantal woningen9.013
Aantal koopwoningen7.917
Aantal huurwoningen1.096
Gemiddelde woonoppervlakte148 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€291.968
Gemiddeld gasverbruik1330 m3
Gemiddeld stroomverbruik3020 kWh

Woningaanbod Hasselt april 2024

In het overzicht hieronder bekijk je alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woonoppervlakte, bouwjaar, woningtype, ligging, perceeloppervlakte, vraagprijsen additionele aspecten als energieprestaties of mogelijkheden voor parkeren. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Zwartsluis, Belt-Schutsloot, Laag Zuthem, Wittelte en Geeuwenbrug.

woning-te-koop-hasselt

Een appartement kopen in Hasselt

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, zijn uitstekend bereikbaar, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, de stookkosten zijn laag en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en gemakkelijk in onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 & 105 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 800 m3 gas & 1980 kWh stroom.

Rijtjeshuis Hasselt

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 70 m2 – 111 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1160 kuub gas en daarbij 2740 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Hasselt is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 99 m2 – 115 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2860 kWh stroom & 1320 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Hasselt

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 123 m2 en 145 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3380 kWh elektra & 1470 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 147 m2 & 193 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4160 elektra (kWh) en 1950 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Hasselt

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je weet wat je kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius kan je woningen te koop in Hasselt Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering te bevestigen. A.d.h.v. het biedbedrag, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en directe verbouwkosten calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en woningtaxateurs in Hasselt

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Deze makelaar kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt je bij het verkoopproces. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Hasselt en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Hasselt helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.500 en €3.050. In de volgende weergave bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Hasselt.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hasselt. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Hasselt

Deze maand (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Hasselt en direct omgeving. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees op deze website ook alles over Abonnementen vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Hasselt kopen?

In en rondom de gemeente Zwartewaterland vinden we circa 9.013 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 7.917 (71,8%) koopwoningen en 1.096 (27,9%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 148 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €220.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €291.968. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hasselt. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Hasselt?

Een huis in Zwartewaterland verbruikt gemiddeld 1330 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3020 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (800 m3 gas en 1980 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1950 kuub aardgas en 4160 kWh electriciteit). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Hasselt passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Hasselt?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 22.685 inwoners in 8.565 gezinnen. Dat betreffen 2.174 eenpersoonshuishoudens, 2.730 families zonder kinderen en 3.661 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,62 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is komen de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Hasselt?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Hasselt bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.zwartewaterland.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 8060, 8061.

Plaats een reactie