Woning kopen Zwartsluis

Wil je een woning kopen in Zwartsluis? Het is een erg populaire plek in de provincie Overijssel. In en rondom deze plek zijn er meerdere faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Verder kan je hier genieten van mooie natuurgebieden waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er 9.013 woningen (71,8% koopwoning, 27,9% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €291.968. Op dit huizenplatform tonen wij het recente woningaanbod in Zwartsluis, adresgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Overijssel.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijtjeshuizen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €220.000, de gemiddelde huizenprijs is €291.968.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals scholen, openbaar vervoer, winkels, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteZwartewaterland
PlaatsZwartsluis
Postcode8064
Netnummer038 (+3138)
Inwoners (gemeente)22.685
Aantal huishoudens8.565
Aantal huishoudens met kinderen3.661
Gemiddelde huishoudensgrootte2,62
Aantal woningen9.013
Aantal koopwoningen7.917
Aantal huurwoningen1.096
Gemiddelde woonoppervlakte148 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€291.968
Gemiddeld gasverbruik1330 m3
Gemiddeld stroomverbruik3020 kWh

Woningaanbod Zwartsluis juli 2024

In deze lijst krijg je inzicht in het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Zoek op aantal kamers, ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtype, bouwjaaren relevante factoren als woninglabel & mogelijkheden voor parkeren. Bel of mail de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Belt-Schutsloot, Elspeet, Hasselt, Laag Zuthem of Wittelte.

woning-te-koop-zwartsluis

Studio of appartement kopen in Zwartsluis

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Minpunten zijn: het is allemaal wat kleiner, je moet de tuin vaak delen en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 99 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 800 m3 gas en 1980 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Zwartsluis

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 74 m2 & 115 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1160 kuub gas en +/- 2740 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Zwartsluis is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 81 m2 en 125 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2860 kWh elektra en 1320 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Zwartsluis

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 120 m2 en 155 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3380 kWh elektra + 1470 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 – 205 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4160 elektra (kWh) & 1950 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Zwartsluis

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Zwartsluis Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan ga je de koopakte tekenen. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop te bevestigen. Op basis van de overeengekomen prijs, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Zwartsluis

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder bieden wij namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Zwartsluis en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Zwartsluis helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.400 en €3.050. In het schema hier bekijk je adressen van financieel adviseurs in Zwartsluis.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zwartsluis. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Zwartsluis

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave kun je zoeken door alle verkochte woningen in Zwartsluis en net daarbuiten. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees ook verder over Energie vegelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost nu een woning in Zwartsluis kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Zwartewaterland zijn er 9.013 woonhuizen. Het gaat daarbij om 7.917 (71,8%) koopwoningen en 1.096 (27,9%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 148 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €220.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €291.968. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit zorgt ervoor dat dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zwartsluis. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Zwartsluis?

Een woonobject in Zwartewaterland gebruikt gemiddeld 1330 m3 gas en 3020 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (800 kuub gas en 1980 kWh elektra. Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1950 m3 per jaar aan gas en 4160 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Zwartsluis passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Zwartsluis?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 22.685 inwoners in 8.565 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 2.174 eenpersoonshuishoudens, 2.730 gezinnen zonder kinderen en 3.661 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,62 mensen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. In de volgende stap moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Zwartsluis?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Zwartsluis laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.zwartewaterland.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 8064.

Plaats een reactie