Woning kopen Laag Zuthem

Alles weten over woning kopen in Laag Zuthem? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Overijssel. In en rondom deze plek zijn er voldoende voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Bovendien geniet je hier ook van een park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente biedt 16.049 huizen (69% koophuis, 30,8% huurhuizen). De gemiddelde verkoopprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €347.155. Op dit huizenplatform tonen wij het actuele woningaanbod in Laag Zuthem, contactgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Overijssel.
 • Er is een mix van starterswoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €262.000, de gemiddelde transactieprijs is €347.155.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals restaurants, openbaar vervoer, winkels, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteRaalte
PlaatsLaag Zuthem
Postcode8055
Netnummer0529 (+31529)
Inwoners (gemeente)37.712
Aantal huishoudens15.670
Aantal huishoudens met kinderen5.714
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen16.049
Aantal koopwoningen13.869
Aantal huurwoningen2.180
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€262.000
Gemiddelde verkoopprijs€347.155
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Laag Zuthem juli 2024

Bijgaand krijg je inzicht in optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van aantal kamers, ligging, vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtypeen meer onderwerpen zoals woninglabel en de aanwezigheid van een kelder. Neem contact op met de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Hasselt, Zwartsluis, Wittelte, Geeuwenbrug en Dieverbrug.

woning-te-koop-laag-zuthem

Appartement kopen in Laag Zuthem

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en geen tuinonderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 104 m2.
 • Het energiegebruik is circa 830 m3 gas en tevens 2000 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Laag Zuthem

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 71 m2 en 107 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1140 kuub gas + 2590 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Laag Zuthem is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 86 m2 en 118 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2690 kWh stroom en 1280 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Laag Zuthem

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 121 m2 en 147 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3080 kWh elektriciteit & 1410 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 150 m2 en 194 m2.
 • Verwachting: er wordt 3860 elektriciteit (kWh) en 1840 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Laag Zuthem

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan doe je er goed aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat je maximaal kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Laag Zuthem Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Loop na of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Op basis van de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen geld en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Laag Zuthem

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en kopen van een huis. Deze specialist weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die objectief de waarde van een huis kan vaststellen na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel bekijk je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Laag Zuthem en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Laag Zuthem geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.500 – €3.200. In het schema hier verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Laag Zuthem.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Laag Zuthem. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Laag Zuthem

Deze maand (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Laag Zuthem en in de buurt. Goed om te weten: je vindt alleen de vraagprijs, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Overdrachtsbelasting.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Laag Zuthem kopen?

In deze gemeente Raalte zijn er 16.049 woonobjecten. Het gaat daarbij om 13.869 (69%) koophuizen en 2.180 (30,8%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 149 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €262.000 en de gem. verkoopprijs is €347.155. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Je moet er rekening mee houden dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Laag Zuthem. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Laag Zuthem?

Een huis in Raalte verbruikt qua energie gem. zo’n 1360 kuub gas p/jaar en 2970 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (830 kuub gas p/jaar en 2000 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1840 kuub gas en 3860 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Laag Zuthem passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Laag Zuthem?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 37.712 personen die we kunnen onderverdelen in 15.670 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 4.442 eenpersoonshuishoudens, 5.514 families zonder kinderen en 5.714 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,37 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hierna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. Een passend bod ontvangen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Laag Zuthem?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Laag Zuthem laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.raalte.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 8055.

Plaats een reactie