Woning kopen Anderen

Van plan om een woning te kopen in Anderen? Het is een heerlijke plek in de provincie Drenthe. Op korte afstand vind je allerhande voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarbij geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente staan er 11.207 woningen (74,6% koop, 25,3% huurwoning). De gemiddelde verkoopprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €393.780. Op deze website blader je door het nieuwe woningaanbod in Anderen, contactgegevens van makelaardijen, taxateurs en experts in financiële diensten. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Drenthe.
 • Je hebt de keuze uit benedenwoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €261.000, de gemiddelde transactieprijs is €393.780.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals winkels, scholen, sportclubs, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAa en Hunze
PlaatsAnderen
Postcode9465
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)25.445
Aantal huishoudens11.160
Aantal huishoudens met kinderen3.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen11.207
Aantal koopwoningen10.262
Aantal huurwoningen945
Gemiddelde woonoppervlakte166 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€393.780
Gemiddeld gasverbruik1660 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Anderen maart 2024

Met onze woningzoeker blader je door optionele koophuizen die in maart 2024 worden verkocht. Zoek op bouwjaar, vraagprijs, ligging, woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals energieprestaties & rolstoelvriendelijk. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Gasteren, Anloo, Eexterzandvoort, Eext en Gasselte.

woning-te-koop-anderen

Eigen appartement kopen in Anderen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en minder energiekosten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 93 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 900 m3 gas en doorgaans 1870 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Anderen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: geen garage en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 79 m2 – 125 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1190 kuub gas en daarbij 2250 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Anderen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 – 114 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2520 kWh stroom & 1360 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Anderen

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 123 m2 – 150 m2.
 • Verwachting: er wordt 2870 kWh stroom en 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 148 m2 en 205 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3660 elektra (kWh) & 2010 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Anderen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als het duidelijk is wat je kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Pararius, Vbo.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Anderen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding komt tot stand door de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering van het huis in orde te maken. D.m.v. aankoopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Anderen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een geschikte woning. Hij of zij onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Advies: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een actueel taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand tonen wij adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Anderen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een privé hypotheekadviseur in Anderen helpt je bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.250 & €3.000. In de lijst hierna bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Anderen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Anderen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Anderen

Afgelopen maand (maart 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In de tool hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Anderen en in de buurt. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer info over Herenhuis.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost gemiddeld een woning in Anderen kopen?

In de gemeente Aa en Hunze bestaan er circa 11.207 huizen. Er zijn 10.262 (74,6%) koophuizen en 945 (25,3%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 166 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €261.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €393.780. De woningmarkt is krap. Je moet er rekening mee houden dat er maar beperkt aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Anderen. De doorlooptijd van een woning is kort en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Anderen?

Een woonhuis in Aa en Hunze verbruikt qua energie gem. zo’n 1660 m3 gas en 3090 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (900 kuub gas p/jaar en 1870 kWh stroom. Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (2010 kuub gas en 3660 stroom (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Anderen passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Anderen?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 25.445 personen in 11.160 gezinnen. Er wonen 3.236 eenpersoonshuishoudens, 4.361 huishoudens zonder kinderen en 3.563 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,23 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Vervolgens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Anderen?

In deze regio zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Anderen bouwen of laten bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.aaenhunze.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 9465.

Plaats een reactie