Woning kopen Eext

Plannen om een woning te kopen in Eext? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Drenthe. In de nabije omgeving heb je toegang tot meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. In aanvulling daarop kan je hier genieten van een bijzondere natuur waar je echt tot rust kan komen. De gemeente heeft 11.207 huizen (74,6% koopwoning, 25,3% huurwoning). De gemiddelde prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €393.780. Op deze pagina ontdek je het beschikbare woningaanbod in Eext, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Drenthe.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €261.000, de gemiddelde transactieprijs is €393.780.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals kinderopvang, sportclubs, restaurants, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAa en Hunze
PlaatsEext
Postcode9463
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)25.445
Aantal huishoudens11.160
Aantal huishoudens met kinderen3.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen11.207
Aantal koopwoningen10.262
Aantal huurwoningen945
Gemiddelde woonoppervlakte166 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€393.780
Gemiddeld gasverbruik1660 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Eext februari 2024

In ons overzicht ontdek je alle woningen die in februari 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtype, bouwjaaren extra details als energielabel of aanwezigheid van parkeerplaats. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Eexterzandvoort, Anderen, Gasselte, Gieten en Balloërveld.

woning-te-koop-eext

Een appartement kopen in Eext

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar, je vind ze veel in het centrum, bijna altijd gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Belangrijke nadelen: de ruimte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en zeer betaalbaar.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 99 m2.
 • Het energiegebruik is circa 900 m3 gas en daarbij 1870 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Eext

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: beperkte woonruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 105 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1190 kuub gas en gem. 2250 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Eext is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 & 121 m2.
 • Schatting: er wordt 2520 kWh elektriciteit & 1360 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Eext

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 133 m2 & 141 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2870 kWh elektriciteit & 1450 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 en 202 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3660 elektra (kWh) & 2010 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Eext

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra hij berekend heeft wat je kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Eext Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan ga je de koopakte tekenen. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Gebaseerd op aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaars in Eext

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze specialist kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Eext en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Eext geeft je natuurlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 en €3.150. In de volgende weergave check je gegevens van financieel adviseurs in Eext.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Eext. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Eext

In februari 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Eext en net daarbuiten. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Bungalow.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost nu een woning in Eext kopen?

In de buurt van de gemeente Aa en Hunze vinden we circa 11.207 woningen. De verdeling is als volgt: 10.262 (74,6%) koophuizen en 945 (25,3%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 166 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €261.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €393.780. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat wil zeggen dat het aanbod klein is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Eext. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Eext?

Een woonobject in Aa en Hunze gebruikt gemiddeld 1660 kuub gas p/jaar en 3090 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (900 m3 gas voor verwarming en warm water en 1870 kWh elektra. Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (2010 kuub gas en 3660 stroom (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Eext passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Eext?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 25.445 inwoners in 11.160 huishoudens. Wat meer specifiek: 3.236 eenpersoonshuishoudens, 4.361 families zonder kinderen en 3.563 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,23 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Tevens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan teken je de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Eext?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Eext plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.aaenhunze.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9463.

Plaats een reactie